Vésőfúró adapter állványos fúrógépekre

Nemrégiben jelent meg egy cikkünk a vésőfúrókról. Több kérdés is érkezett az állványos fúrókhoz kapcsolható adapterrel kapcsolatban. Idehaza nem találtunk beszerzési forrást, azonban több külföldi oldalról is rendelhető az eszköz.

Kutatásaink során kit-eket is találtunk, melyekben az adapteren kívül fúrószerszámokat is eladásra kínálnak. Ezeknél óvatosságra intenénk mindenkit, bár kipróbálni a „rendszert”, megismerkedni a technikával, hasznos lehet. Főleg, hogy a jó minőségű vésőfúrók elég borsos áron kaphatók.

Fontos, hogy ezen adapterekkel a fúróvéső befogatása többé már nem lehet problémás, azonban a gépek erőkarjának rövidsége igen. Ezért a használat során mindenképpen legyünk figyelmesek és óvatosak, nehogy a gépben maradandó károsodás (letört karok, gyengült mozgató mechanizmus) essen.

 

Tipp:

Egy kis műszaki érzékkel és egy fémesztergával, hegesztővel egy lakatos is el tudja készíteni az adaptert. Magyar fórumokon találkozhatunk ilyen kivitelezésekkel. Ezek töredék áron tudják ugyanazt a teljesítményt, mint a fent említett termékek. Egy kis méretezéssel (csatlakozási átmérők, fúrószerszám- tokmány bázistávolsága) könnyen tervezhető és kis tapasztalattal el is készíthető.


Tetszett a cikk?