A CMT Industrio maróasztal


Az asztalos marógép egy sokoldalúan alkalmazható faipari alapgép. Profilozási műveletek mellett kisebb mérvű csapozásokat is elkészíthetünk vele. Ha a gép rendelkezik tolóasztallal, vagy csapozókocsival, teljes értékű csapozásokat is marhatunk. Ezek a gépek nehezek, drágák és a felszerszámozásuk is nagyon költséges.

Jó alternatíva lehet egy asztalba épített felsőmaró. A legegyszerűbb megoldás, ha gépünket egy MDF-lapra rögzítjük, és két bakra helyezzük. Elég puritán megoldás, de kisebb munkákhoz, csapágy melletti maráshoz kiválóan alkalmas. Természetesen a keletkező forgács elszívásáról gondoskodni kell. Aki kicsit komolyabban gondolkozik és sokszor használja ezt a megoldást, az a világhálón sokféle tervet, ötletet találhat a céljainak megfelelően.

Az építés során sok tényezőt kell figyelembe venni, hogy valóban jól használható állványt, asztalt építsünk. Ez olykor rengeteg időráfordítással jár. Léteznek előregyártott kisebb asztalok is, ezeknél sokszor kompromisszumot kell kötni. Több esetben gépspecifikusak, illetve kis méretűek, instabilak, ezért korlátozni fog minket a nagyobb alkatrészek megmunkálásánál.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.