Kis műhelyek lehetőségeinek kiaknázása kombinált gépekkel


Napjainkban reneszánszukat élik a kis üzemek-műhelyek, melyekben igazi kézműves tevékenységek folynak. A specializálódott faipari gyárak mellett mindig is maradtak „bármit megcsinálok” kis műhelyek. Ezek száma növekszik, mivel a mindenhol elérhető lapszabászatoknak köszönhetően nagyobb gépek, berendezések nélkül is lehet bútort gyártani. Az összeszerelés mellett néhány speciális megoldást legyártva, valóban igazi egyedi bútort kínálnak vevőiknek. Mintegy saját kézjegyükkel látják el az amúgy unalmas laminált korpuszbútorokat.

Ez nem csak a bútorok esetében van így, hiszen ma már ablakok, ajtók is rendelhetők szerkezetkészen, vagy akár lépcsőgyártáshoz is beszerezhetőek kész építőelemek. A méret, ill. a design egyedisége megoldható néhány kiegészítő legyártásával. Ehhez van szükség jó minőségű szerszámokkal, gépekkel felszerelt műhelyre.

Más csoport az igényes barkácsolók köre, akik megengedhetik maguknak az ipari gépek beszerzését otthoni garázsüzemükhöz, ahol tehetségük függvényében saját, illetve a család örömére gyártanak kisebb-nagyobb berendezési vagy akár ajándéktárgyakat.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe ezeknél a beruházásoknál?A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.