Fischer nagyteljesítményű belsőmenetes horgony FH II-I

A különböző rögzítési feladatokra jól bevált recepteket alkalmaz az adott iparág. Ezek a bevált technikák sok esetben kiválthatók korszerűbb, jobban alkalmazható megoldásokkal

Szakmánkban sok olyan eset adódik, amikor adott szerelvényt vagy tárgyat csak szezonálisan kell rögzítenünk. Azonban a nagy szilárdsági követelmények nem teszik lehetővé a műanyag alapú dübelek alkalmazását.

Az alapcsavarok alkalmazása mára nagy teret hódított. Hátrányuk, hogy a szerelvény ugyan könnyen eltávolítható a csavaranyák oldásával, de a kilógó csavar mind esztétikailag, mind balesetvédelmi szempontból kifogásolható.

A Fisher FH II-I nagyteljesítményű dübel galvanikusan cinkezett acélból és korrózióálló acélból készül és belsőmenettel van ellátva.  Ideálisan alkalmazható konzolok, acélszerkezetek, de akár stadionszékek rögzítéséhez, repedéses és repedésmentes betonban is.  Az ETA (Európai Műszaki Engedély) értékelés szerint repedéses és repedésmentes betonhoz is használható, valamint az R120 tűzvédelmi bevizsgálás további biztonságot garantál. Külön érdekesség, hogy szeizmikus igénybevételnek történő megfelelés (Seismic C1 és C2) is szerepel az engedélyben.

A dübel időtakarékos átmenőszereléssel alkalmazható. A kötőelem egy hatszögletű adapterrel húzható meg. Ennek hatására a kúp behúzódik a hüvelybe, amely ezáltal a furatfalnak feszül. A fekete műanyag gyűrű megakadályozza a nemkívánatos elforgást, és a dübel meghúzásakor gyűrődő zónaként működik, ennek köszönhetően a dübel az alaplaphoz simul.

Ezek után a megfelelő méretű és fejkialakítású metrikus csavarral rögzíthetjük a kívánt tárgyat. Lehetőség van akár rögzíthetönk egy méretre vágott menetesszárral és anyával is.

Az alábbi videó, a dübel szerelését mutatja be:

 

Forrás: 
fisherhungary.hu


Tetszett a cikk?