Piher PRL 400 szorítók. A praktikus segítő

Az Észak-Spanyolországban található Logroño székhelyű Piher cégújabb jól alkalmazható szorítóval állt elő. Az 1957 óta családi vállalkozás fő profilja a professzionális szorító eszközök tervezése, fejlesztése és gyártása.

A PRL 400 a Piher új párhuzamszorítója. Műhelymunkára épp úgy, mint helyszíni szerelésre is alkalmas kompakt szorító, ugyanakkor a sok kiegészítővel tudása kiterjeszthető. 400 kg-os szorítóerővel és 80 mm-es benyúlással rendelkezik.

Az üvegszállal erősített nylon burkolatban egy jól bevált MM szériájú szorító rejtőzik. A műanyag és fém részeket a fejnél kettő, míg a mozgó pofánál öt csap pozícionálja. Ezek feladata, hogy a szorítóerő mindig párhuzamosan érje a munkadarabot.

Az öntöttvas pofák a szokásos minőséget hozzák, ahogy a trapézmenetes orsó és a bükkfa nyél is. A Pihernél megszokhattuk a szabadalmaztatott csúszás elleni mechanizmust. Ennek lényege, hogy a recézése nem a száron található, hanem az alsó pofába van integrálva.

Az egyik leghasznosabb kiegészítő a csuklós szorítópofa. Erre többféle alakú tobzás rögzíthető, a szorítandó munkadarabnak megfelelően. Így a ferde irányú szorítások is könnyedén elvégezhetők. Az alakos pofákat, MDF- ből, vagy rétegeltlemezből magunk is elkészíthetjük.

További „tuning” elemek a műanyag távtartók, végzárók. Ez utóbbiakfő feladata az alsó pofa lecsúszás elleni védelme, de egyben távtartóként is funkcionálnak.

Természetesen a védősapkák is cserélhetők. Ez a különböző felhasználások során válhat rendkívül fontossá. Például magasfényű anyagok esetében hasznos, ha a szennyezett felületű pofákat újakra tudjuk cserélni.

A szorítókkal feszíthetünk is, az alsó pofa átfordításával.

Akár kisebb táblásítási műveleteknél akár kávák összeállításánál jó szolgálatot tehet a PRL 400-as széria.

Négy hosszúságban készülnek 150 és 950 mm hosszúságban.

Forrás:
Piher.com
piher.mozella.hu


Tetszett a cikk?