Az új Festool TKS 80

Az asztali körfűrészek piaci szegmense szerteágazó. Ezek a gépek felhasználhatók műhelyekben és helyszíni szereléseknél egyaránt. Méreteikből adódóan könnyen szállíthatók, ugyanakkor kiváló szolgálatot tesznek, amikor gyors, precíz munkát kell végezni. A Festoolnak eddig ilyen jellegű kompakt nagy tudású fűrésze nem volt a piacon. Most viszont a megszokott professzionális szolgáltatásokon túl a gép a biztonságos munkavégzésről alkotott fogalmunkat is átformálja a SawStop-technológiának köszönhetően. A műhelyekben végzett viszonylagos nyugalmas munkavégzés egy beszerelés alkalmával hirtelen stresszhelyzetek elé állíthatja az asztalosokat és ilyenkor egy elhamarkodott mozdulat könnyen roncsolásos balesetet idézhet elő. Ne feledjük, a körfűrész a felelős a legtöbb asztalosműhelyben történő balesetért.

A Festool bemutatja az új TKS 80 körfűrészt: az első asztali körfűrészt a jól bevált SawStop-technológiával

A Festool bemutatja az új TKS 80 körfűrészt: az első asztali körfűrészt a jól bevált SawStop-technológiával. „Az új TKS 80 asztali körfűrész egyesíti a SawStop-technológiát a kipróbált Festool minőséggel a fűrészelés területén. „Az új asztali körfűrész kifejlesztésénél semmit sem bíztunk a véletlenre. A fűrész többek között olyan intelligens elektronikus megoldással rendelkezik, mely folyamatosan felügyeli a teljes rendszer üzemállapotát, és így gondoskodik a technológia helyes működéséről” – mondta Tobias Beisbarth, az új asztali körfűrész termékmenedzsere a Festoolnál.

Az asztali körfűrészbe beépített új SawStop-technológia fokozott védelmet nyújt a súlyos munkahelyi balesetek ellen

RÖVIDEN: A SAWSTOPTECHNOLÓGIA MŰKÖDÉSE

Az asztali körfűrészbe beépített új SawStop-technológia fokozott védelmet nyújt a súlyos munkahelyi balesetek ellen. A technológia központi eleme egy patron, mely egy rugó segítségével egy alumíniumtömböt lök a fűrészlapnak, ha az üzemelés közben érintkezésbe kerül az emberi bőrrel. A fűrészlap kevesebb mint 5 milliszekundum alatt megáll, és eltűnik a gépasztal veszélyes területéről. Ezáltal csökken a súlyos vágási sérülések kockázata. Mihelyt a fűrészlap érzékeli az emberi bőrrel való érintkezést, minden villámgyorsan történik: egy kattanás – és a fűrész teljesen leáll. Egy vizuális kijelzőn keresztül gyorsan megtekinthető az asztali körfűrész aktuális üzemi állapota. Ha világít a zöld LED, akkor a SawStop-technológia üzemkész. A SawStop-technológia igény szerint kikapcsolható. Amennyiben kioldódik az alumíniumtömb, a fűrész néhány mozdulattal újból használatra kész, csupán ki kell cserélni a fűrészlapot és a patront: hajtsa fel a burkolatot, oldja ki, és cserélje ki a fűrészlapot és a patront – kész. Végül a rendszer ellenőrzi a helyes behelyezést. Ha a LED folyamatosan világít, folytatható a munka.

A technológia központi eleme egy patron, mely egy rugó segítségével egy alumíniumtömböt lök a fűrészlapnak, ha az üzemelés közben érintkezésbe kerül az emberi bőrrel.

Az új TKS 80 asztali körfűrész 2020 júniusától érhető el – további információk a www.festool.hu/sawstop oldalon találhatók.


Kapcsolódó dokumentum:


az-uj-festool-tks-80-asztali-korfuresz-sawstop-technologiaval


Tetszett a cikk?