Festool biztonsági figyelmeztetés

Fontos biztonsági figyelmeztetést adott közre a Festool két gérvágó fűrészével kapcsoltban. A közlemény a KAPEX KS 88-as és a KAPEX KS 120-as gépek majd 10 éves konstrukcióit érinti.

Több esetben előfordult, hogy a fűrész az elektromos hálózathoz csatlakoztatva bizonyos helyeken felforrósodott, parázslani kezdett és néhány alkalommal lángba borult. Ez azt jelenti, hogy - bár még nem érkezett hozzánk ilyen esetről jelentés - lehetséges, hogy kedvezőtlen körülmények között tűz keletkezhet, amely más tárgyakra és a környezetre is átterjedhet. Köszönhetően a gondos dokumentációs tevékenységünknek és eredményeinknek, pontosan tudjuk, hogy mely termékek lehetnek érintettek. – áll a Festool hivatalos közleményében.

Pánikra nincs okunk, azonban az esetleges, életet vagy testi épséget veszélyeztető károk és sérülések elkerülése érdekében, sürgősen ellenőrizni kell, hogy a gépünk érintett-e.

A következő linken tudjuk ellenőrizni a gépünk érintettségét. Ehhez a gép adattáblájáról leolvassuk a cikkszámot (T szám) és a szériaszámot (S szám), majd a felületre kell beírnunk a megfelelő helyre.

https://www.festool.hu/kamp%C3%A1nyok/microsites/retrofit#retrofit

Amennyiben a gépünk érintett, a következő biztonsági intézkedéseket kell követnünk:

https://www.festool.net/_retrofit/Festool_Kapex-Retrofit_SecurityNotice_HU-hu.pdf
 

Fontos, hogy a következő gyártási időszakban készített gépek érintettek: 2007-től 2010. 02. hó-ig.

A gépek továbbra is használhatók, csupán annyit kér a gyártó, hogy a dugaljvillát soha ne hagyja az elektromos hálózatra csatlakoztatva!
 

Amennyiben gépünk érintett, úgy azt a Festool díjmentesen átvizsgálja és kijavítja! Minden szükséges információt megkapunk a Festool honlapján.

Forrás:
festool.hu


Tetszett a cikk?