Az új Festool SYS-PowerStation

Képzeljük el, hogy elmegyünk a beépítés helyszínére, s egy Systainer formátumú dobozból egy teljes munkanapot tudunk hálózati áram nélkül dolgozni. Nem, nem akkumulátoros gépekkel, hanem vezetékes gérvágóval, elszívással.

A kis doboz egy igazi energiabank, de a „nagyfiúk” közt. A 230 V-os elektromos kéziszerszámok számára tartósan 3.680 W és rövid időre akár 11.000 W teljesítményt biztosít. Elszívót, nagy méretű fűrészt és fúrókalapácsot is folyamatosan, teljesítményesés nélkül képes üzemeltetni. 1500 wattóra energiát tárol, ez a legtöbb alkalmazás esetében egy egész munkanapra kitart.

Elszívóval együtt is tökéletes. Minden elszívót vezeték nélküli elszívóvá varázsol, a dugaszolóaljzaton keresztül ugyanakkor egy további gépet is működtet. Röviden: a normál, 230 V-os dugaszolóaljzattal egyenértékűen használható. Konkrétan ez azt jelenti, hogy egy Kapex KS 60 gérvágó fűrésszel – beleértve a mobil porelszívót – 560 gérvágást lehet elvégezni egy parkettázáshoz. A Planex hosszú nyakú csiszolóval, amelyet szintén a hálózat táplál, és a csatlakoztatott mobil porszívóval 200 m²-es területet csiszolhat. A PowerStation segítségével minden hálózathoz csatlakoztatott eszköz vezeték nélküli eszközzé válik.

Az egész koncepcióban az a legszebb: teljesen mindegy, hogy Festool gépről, vagy más gyártó modelljéről van szó. (Egyetlen kivétel: azon készülékek, amelyek a földelő csatlakozót használják viszonyítási potenciálként további funkciókhoz, pl. a TKS 80 a SawStop technológiához. Ugyanis a SYS-PowerStation NEM rendelkezik földelési lehetőséggel.) A SYS-PowerStation nagy teljesítményű energiatároló 3.680 W tartós teljesítményt biztosít, s nagy terhelés mellett is feszültségingadozás, illetve -esés nélkül működik. Sok mindent kipróbáltunk, még a versenytársak gépeit is, melyek indításkor nagyon magas csúcsteljesítményt vesznek fel, s alapesetben mindenütt levágják a biztosítékot – nos, ezek is gond nélkül működnek. Emellett az áram minősége olyan jó, hogy az elektronikusan érzékeny készülékek, például laptopok, televíziók, zenelejátszó eszközök üzemeltetése is problémamentesen lehetséges.

  • Kb. 50 főzőlap kivágást lehet elkészíteni a TS 55 és elszívó használatával, valamint a PS 420-szal (a sarkokra).
  • Kb. 560 keresztvágás végezhető parkettán a KS 60 fűrésszel, elszívással együtt. Ez megfelel kb. 112 méter leszabó vágásnak.
  • Kb. 3.000 leszabó vágás végezhető el a HK55 használatával egyenként 40x98 mm keresztmetszetű luc építési tömörfában.
  • Elszívással és a PLANEX használatával több, mint 200 m2 felület munkálható meg.
  • A SYSLITE Duo több mint 16 órán keresztül üzemeltethető.
  • Kb. 22 db 18 V-os, 4,0 Ah-s akkuegység teljesen feltölthető.
  • Egy 49 colos televízióval több, mint 30 óráig lehet tévézni. Ez kb. 17 mérkőzésnek felel meg, a félidők közötti szünetekkel együtt.
  • Kb. 240 csésze eszpresszó kávé vagy 135 csésze kávé készíthető el kapszulás kávéfőzővel

Az új  Festool SYS-PowerStation IP 44 védettségű – és kicsivel több, mint 16 kg.

Forrás:
festool.hu

 


Tetszett a cikk?