Üreges fúrószárak a Fischertől

A korszerű rögzítéstechnika megköveteli az olyan furatok készítését, amelyek belső felülete pormentes. A Fischer FHD üreges fúrószár lehetővé teszi a furatkészítést és a furattisztítást egyetlen lépésben. Az építkezéseken a furatpor-szennyezettség óriási mértékben csökkenthető, megvédve a kivitelező, valamint a környezete egészségét. A fúrófej kopási jele lehetővé teszi a kopáshatár könnyű, PGM® szerinti azonosíthatóságát. Használata ideális furatpor-szennyezettségre érzékeny belső terekben (kórházak, laboratóriumok, élelmiszeripar…)

A fúrószárak alkalmazhatóak vasbeton, beton, tömör tégla, tömör mészhomoktégla és terméskő esetében is. Az FHD üreges fúrószár bármilyen SDS Plus, SDS Max fúrókalapácshoz csatlakoztatható. Szükséges azonban egy ipari porszívó a megfelelő elszívás érdekében.

Nemcsak a fúrási művelet válik gyorsabbá, de a vegyi dűbelek és alapcsavarok esetében a rögzítés előkészítése feleslegessé válik. Ez azt jelenti, hogy a szokásos kifújatás, kikefélés teljesen elhagyható. Így negyedére csökken a furat teljes elkészítése és előkészítése a kötőelem fogadására.

A fúróhegyközeli elszívás további jótékony hatásokat eredményez. Ezek főleg a fúrószár kopását csökkentik, illetve a furat belső felületét, pontosságát javítják. Mivel a fúrás közbeni szemcsék kihordásáért nem a fúró oldalán elhelyezett spirál gondoskodik, kisebb a súrlódás, nincs eltömődés – és nem kell a fúrót ki-be járatni a jobb kihordás érdekében. Ezen túlmenően a gép teljesítménye is a fő feladatra koncentrálódik és nem a furat falának nekifeszülő szemcsék leküzdésére. Ez főleg mély furatok, illetve nedves anyagban történő fúrás esetében okozhatnak például szerszámtörést is.

A furatpor azonnali elszívása a fúróhegyről a tiszta és egészséges munkavégzést eredményezi. A központosítóhegy lehetővé teszi a pontos pozícionálást egyenetlen felületeken, csökkentve a fúrószár elcsúszását. Az FHD fúrók már 12 milliméteres átmérőtől elérhetők és egészen 18 milliméterig tartanak (SDS Plus). Az SDS Max szerszámbefogás esetén 16–35 mm átmérőjű furatokat készíthetünk pormentesen.

Forrás:
fischer.hu


Tetszett a cikk?