Újdonságok a funkcionalitás jegyében


A Metabo 2020 őszén több új akkumulátoros kisgépet dobott piacra. Természetesen mindegyik a saját fejlesztésű, már jól ismert CAS (Cordless Alliance System) akkumulátorplatformot használja áramforrásként. A CAS-rendszer a technológiáját tekintve és ökológiailag is egy nagyon előremutató kezdeményezés, melyhez folyamatosan csatlakoznak be más gépgyártók.

A Metabo a merülőfűrészek piaci szegmensét eddig hanyagolta, de a KT 18 LTX 66 BL egy több szempontból is kiforrott gép lett. A kefementes motorja által az energiafelhasználás minden korábbi akkumulátoros gépnél jobb. A kipróbálásra kapott gép mellé egy 1600 milliméter hosszúságú vezetősínt, két racsnis gyorsszorítót és két 8.0 Ah-ás akkumulátort kaptunk. Az egész indulócsomagot pedig felturbózták egy ipari porszívóval is, melynek van pár külön érdekessége. A Metaboxba még bepakoltak egy „okosórát és egy konnektort” is…

ELSŐ BENYOMÁSOK

A fűrész – a Metaboxból kiemelve – jó benyomást keltett bennem. A gép megjelenése tükrözi a mai korra jellemző lendületességet, ez a színek kombinálásában is tetten érhető. Kézbe véve, a gép súlypontja megfelelő, markolata és a kapcsoló elhelyezése is kiváló. A markolat enyhén kónuszos és fényes anyagú. Ez nekem fura volt, de használat közben nem éreztem hátrányát. A reteszelő gomb, melynek megnyomása nélkül a kapcsoló nem működtethető, számomra tökéletes helyre került, működtetése könnyű. A szerkezet súlya akkumulátorral 5,3 kg, ami azt tekintve, hogy az akkumulátor 990 gramm (8.0 Ah esetében) abszolút elfogadható.A teljes cikk az előfizetőinknek érhető el.
Ha Ön már rendelkezik előfizetéssel a megtekintéshez kérjük, jelentkezzen be.
Szeretne előfizetni? Itt megteheti.