CNC-megmunkálás a Leitz valódi Z3 gyémántélű felsőmaróival

Abrazív anyagok, érzékeny felületek, sorozatgyártás vagy egyedi gyártás – a modern CNC megmunkáló központok számos felhasználója sokféle kihívással néz szembe mindennap a lapanyagok formatizálásakor, nútolásakor, vagy nesting megmunkálásakor. Mindegyiknek azonban egy közös célja van, nevezetesen a termelési költségek alacsony szinten tartása és ugyanakkor a tökéletes minőség biztosítása. A Leitz Diamaster PRO3 és Diamaster PLUS3 gyémántélű marókkal ez a bravúr könnyen elérhető.


A Diamaster PRO3 és PLUS3 gyémántélű marók megmutatják erősségüket a lapok formatizálásakor és nútolásakor, vagy nestingeléskor. Az eredmény: magas előtolási sebesség, hosszú élettartam, rövid megmunkálási idő, tökéletes megmunkálási minőség, kevesebb utánmunka és nincs beállítási munka. (Fotó: Leitz)

Magas előtolási sebesség, hosszú szerszámélettartam, rövid feldolgozási idő, tökéletes feldolgozási minőség, kevesebb utómunka és nincs beállítási munka – erről álmodozik minden CNC-felhasználó a bútorgyártásban és a belsőépítészetben. A Leitz Diamaster PRO3 és PLUS3 sorozat szármarói megvalósítják ezt az álmot. Akár 50 százalékkal nagyobb előtolási sebességgel és élettartammal, tökéletes élekkel és sima felületekkel olyan dolgok hozhatók létre, amelyek a hagyományos Z3 + 3 felsőmaróval aligha érhetők el. A titok a vágóélek elrendezésében rejlik, a valódi Z3 geometriában, amelyet kifejezetten a Leitz fejlesztett ki. Míg a hagyományos Z3 + 3 végmarók egyidejűleg legfeljebb két vágóéllel megmunkálják a vágófelületet, a Leitz valódi Z3 szármarókkal, három darab vágóél van folyamatosan használatban a munkadarabon. Ez egy olyan tulajdonság, amely egyértelmű előnyöket kínál minden felhasználó számára, aki értékeli a magas termelékenységet és minőséget.


A Diamaster PRO3 – az első választás nestingelő gépeken és kis sorozatméretű rendszereken történő formatizáláskor. (Fotó: Leitz)

A Diamaster PRO3-mat kifejezetten nesting alkalmazásokhoz fejlesztették ki, és 12 és 14 mm átmérőben készletről kapható. Az észak-amerikai piac számára a Leitz további méreteket kínál 12,7 mm átmérővel. A különösen rezgéscsillapító hatású anyagok alkalmazásával ez a szármaró tökéletesen alkalmas az egyedi gyártásokhoz, különféle anyagban. A Diamaster PRO3 felsőmarók akár háromszor is utánélezhetők.

A Diamaster PLUS3 ideális megoldás ipari felhasználásra CNC-géppel történő formatizáló megmunkáláshoz. Készletről elérhető 16 és 20 mm átmérővel, ez a szármaró ideális nagyszériás nagy teljesítményű alkalmazásokhoz. A megnövelt utánélezési zónának köszönhetően a Diamaster PLUS3 akár tizenkétszer is utánélezhető.


A Diamaster PLUS3 CNC által támogatott ipari alkalmazás. (Fotó: Leitz)

A gyémántélű marók, a Diamaster PRO3 és a PLUS3 alkalmazhatóak minden szokásos lapanyaghoz. Ezenkívül fejlesztése során figyelmet fordítottak a forgács optimális eltávolítására. A szabadalmaztatott DFC® technológia (DFC® = Dust Flow Control) segítségével a munkadarabon jelentősen lecsökken a porlerakódás, ami lecsökkenti a tisztítási időt. Azok a felhasználók, akik a felsőmarókat komplett rendszerként, nagy teljesítményű zsugor tokmánnyal együtt rendelik meg, még több előnyhöz jutnak és még több időt takarítanak meg. A tökéletesen kiegyensúlyozott, összehangolt eszközök a mellékelt beállítási adatok alkalmazásával könnyen, gyorsan és megbízhatóan használhatók – gyári újként vagy gyári minőségi élezés után, a Leitz világszerte több mint 120 szervizének egyikében.

Összességében ezek a megoldások új dimenziókban mutatják be, hogy a Leitz miért kínál többet. Tudás és megbízhatóság a nagyobb termelékenység, hatékonyság és minőség érdekében, és ezáltal a Leitz-termékek felhasználóinak a sikere érdekében.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
E-mail: leitz@leitz.hu
www.leitz.org
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


cnc-megmunkalas-a-leitz-valodi-z3-gyemantelu-felsomaroival


Tetszett a cikk?