Tökéletes élek CNC-vel

A felületek és dekorok soha nem látott variációi jelennek meg a bútoriparban. A laptermékgyártók innovációi ezzel kihívás elé állítják a szerszámgyártókat, hogy az új fejlesztésű lapokat professzionális minőségben tudják a felhasználók megmunkálni.

Gondolok itt az egyre vékonyabb felületbevonási technológiákra, a matt és fényes optikára, a nanotechnológiákra, az ujjlenyomatmentes anyagokra vagy a szintetikus és faalapú anyagok kombinációira vonatkozó digitális nyomtatású lapokra. Ezek megmunkálására nyújt kiváló megoldást a Leitz Diamaster EdgeExpert gyémántmaró sorozata. A marás során a marón a legnagyobb igénybevétel a laptermék szélén keletkezik, ahol a felület ellenállósága a legintenzívebb. Éppen ezért gyakran probléma, hogy a szerszám teljes hosszán nem egységes a kopás. Az egyedi élgeometria és a gyémántkialakítás a hagyományos szerszámokhoz képest akár 30%-os éltartósság növekedést is jelent. A szerszám nagy előnye a vágóélek speciális, spirális elrendezéséből adódik. A váltakozó tengelyszögek között, 45 és 54 fok között mindig tökéletes szögben dolgozza fel az anyagot. A hagyományos marószerszámokban alkalmazott kisebb axiális élszögek lehetővé teszik simára mart középső réteget, de a szélek gyakran kitöredeznek.

A Leitz EdgeExpert sorozatának CNC-végmarói készletből kaphatók, három különböző teljesítményosztályban. A Diamaster PRO EdgeExpert Z1 + 1 változatban kapható, két felhasználható hosszban, mindegyik átmérője 16 mm. Belépő szintű modellként ideális kis és közepes sorozatokhoz, és akár négyszer is újraélesíthető.

A Diamaster QUATTRO EdgeExpert sokoldalúan alkalmazható közepes és nagy tételméretekhez. A 20 mm átmérőjű Z2 + 2 verzióval sokkal nagyobb előtolási sebesség és ezáltal rövidebb feldolgozási idő valósítható meg. Akár hatszor is élezhető, és így tökéletes költség-haszon arányt kínál az osztályában.

Nagyon nagy feldolgozási kapacitás és rendkívül magas előtolás esetén a Diamaster PLUS3 EdgeExpert a mércéje mindennek. 25 mm átmérőjű, különböző hosszúságban elérhető, ez a tökéletes megoldás, ha tökéletes vágási minőségre van szükség. Ez a Z3 + 3 maró ezt elsősorban a Leitz által kifejlesztett valódi Z3 technológiának köszönheti, és akár nyolcszor is élezhető.

Az EdgeExpert sorozat gyémántélű marói mindenféle forgácslapban, MDF-ben és más hasonló faalapú laptermékben használhatók, függetlenül attól, hogy natúrok, akrilbevontak vagy sérülékeny dekorpapírokkal, fóliákkal vannak bevonva, vagy esetleg furnérozottak. Az EdgeExpert ujjmarókkal még a laminált rétegelt lemez vagy a finomfelületű multiplex is tökéletesen és gazdaságosan megmunkálható. További pluszpontot jelent az optimális forgácselvezetés, így a vágóélek lényegesen kevésbé kopnak. Azok a felhasználók, akik a felsőmarókat komplett rendszerként, nagy teljesítményű zsugortokmánnyal együtt rendelik meg, még több előnyhöz jutnak és még több időt takarítanak meg. A tökéletesen kiegyensúlyozott, összehangolt eszközök a mellékelt beállítási adatok alkalmazásával könnyen, gyorsan és megbízhatóan használhatók – gyári újként vagy gyári minőségi élezés után, a Leitz világszerte több mint 120 szervizének egyikében.

Összességében ezek a megoldások új dimenziókban mutatják be, hogy a Leitz miért kínál többet. Tudás és megbízhatóság a minőség, a hatékonyság, a termelékenység és a rugalmasság érdekében, és ezáltal a Leitz-termékek felhasználói sikere érdekében.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: +36-23/521-900.
E-mail: leitz@leitz.hu
www.leitz.org
www.leitz.hu


Kapcsolódó dokumentum:


tokeletes-elek-cnc-vel


Tetszett a cikk?