Pormentes csiszolás finn módra

Az M.L.S. Magyarország Kft.-nél 4 éve kezdtük el a Mirka csiszológépek és csiszolóanyagok forgalmazását, melyek ekkor már jó ideje forgalomban voltak az országban, mégis sokan nem ismerték azelőtt. Országos lefedettségünknek és cégünk filozófiájának köszönhetően a legtöbb asztalosés festőüzemben volt lehetőség kipróbálni ezen eszközöket, melyek mára számos gyártó munkáját teszik könnyebbé és tisztábbá, hiszen a hálós csiszolóanyagokkal és megfelelő elszívással ezek a gépek szinte pormentesen teszik a dolgukat.

MIRKA DEROS

A Mirka DEROS volt az első elektromos csiszológép, szénkefe nélküli motorral, valamint külső elektromos tápegység nélkül. Jelenleg ez a piac legkönnyebb elektromos csiszológépe és szinte mindenféle felület általános csiszolásához alkalmazható. A Mirka DEROS csiszológép indításkor fokozatosan veszi fel az áramot (lágy indítási funkció), beépített motorfékkel és egy könnyen kezelhető kapcsolókarral rendelkezik, mellyel a fordulatszám egyszerűen állítható. A rendkívül hatékony szénkefe nélküli motorjának köszönhetően, ennek a csiszológépnek bőven van elég energiája a munka gyors elvégzéséhez. Teljesítménye vetekszik a hagyományos 500 wattos elektromos csiszológépekével, a sebességet pedig rendkívüli terhelés esetén is tartja. Az egyedi, szimmetrikus dizájn lehetővé teszi, hogy a munkavégzés mindig egyformán kényelmes legyen, akár jobb, akár balkezes használatnál. Elnyújtott formájának köszönhetően a kétkezes használatra is alkalmas. A Mirka DEROS-t intelligens funkciókkal látták el, beépített rezgésérzékelővel és Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik. Az ingyenes myMirka alkalmazással egy mobiltelefon segítségével valós időben figyelheti a Mirka DEROS rezgési szintjét.

MIRKA DEOS

Ez a nagy teljesítményű, kompakt, elektromos rezgőcsiszoló szokatlanul alacsony tervezésű, magassága mindössze 101 mm, melynek köszönhetően rendkívül jól kezelhető, valamint pontos és hatékony csiszolást tesz lehetővé. A beépített elektronikus motorfék és a lágyan kezelhető kapcsolókar segítségével a fordulatszám szabályozható, így a munkavégzés sokkal könnyebbé válik. Az ergonomikus kialakítás kényelmes fogást tesz lehetővé. A kicsi és könnyű csiszológép természetesen szénkefe nélküli motorral van szerelve, illetve külön be- és kikapcsoló gombbal rendelkezik, a könnyű és biztonságos kezelést elősegítve. A Mirka DEOS termékcsalád tagja az alacsony kialakítású, kis méretű Mirka DEOS 353CV, mely a profilok és a nehezen elérhető helyek csiszolására szolgál.

A másik kedvelt forma az úgynevezett vasalótalppal ellátott DEOS 663CV, mely a helyszíni kivitelezők és felújítók számára ideális. Formájának köszönhetően optimális a sarkok és élek csiszolásához, a pormentes technológiának köszönhetően szinte élmény vele csiszolni, a munkavégzés jóval tisztább környezetben történik.

MIRKA PORELSZÍVÓK

Ha professzionális eszközökkel és csúcsminőségű csiszolóanyagokkal dolgozik, akkor szüksége van egy kiváló porelszívó gépre is. A Mirka 1230/1242 porelszívói ennél jóval többet tudnak: nagy teljesítményű 1200 wattos motorral és egylépésű turbinával vannak felszerelve 250 mbar szívóerővel, 4500 liter/ perc elszívási teljesítménnyel. A 1230-as modellek 30 literes portartállyal, míg a 1242-es modellek 42 literes portartállyal rendelkeznek. Kiegészítők széles választéka érhető el és alkalmazható bármely modell esetében.
Mirka® Dust Extractor 1230 L PC
Mirka® Dust Extractor 1230 L AFC
Mirka® Dust Extractor 1230 M AFC
Mirka® Dust Extractor 1242 M AFC

Az automatikus szűrőtisztítás előnyei:

  • Kevesebb karbantartás
  • Állandó teljesítmény
  • Porzsák nélküli alkalmazás.

Valamennyi készülék automatikus indítás funkcióval van ellátva, így a munkavégzés nemcsak kevesebb zajjal jár, de a porelszívó élettartamát is meghosszabbítja. A manuális szűrőtisztítású (PC) modelleken csupán egy gombnyomásra van szükség. Amennyiben a szűrőt ki kell venni a gépből, úgy az eszköz hátulján található különálló nyíláson keresztül ez elvégezhető. Az automatikus szűrőtisztító (AFC) rendszerrel ellátott porelszívók elérhetőek M-közepes porosztály és L-alacsony porosztály besorolással. A rendkívül hatékony szűrő 15 másodpercenként tisztítja magát, ami egyértelműen javítja a porelszívó teljesítményét.

A HEPA szűrő kiegészítőként elérhető, behelyezése pedig végtelenül egyszerű.


Kapcsolódó dokumentum:


pormentes-csiszolas-finn-modra


Tetszett a cikk?