Wood-Mizer MP160 kombinált gyalugép

A keresztmetszeti megmunkálás mindig is sarkalatos problémája volt az asztalos műhelyeknek. A Wood-Mizer piacra dobta az MP160 kombinált gyalugépet, mely segítségével könnyen és gyorsan tudunk a fűrészáruból megfelelő minőségű gyalult szelvényeket készíteni.

Az MP160 egyik nagy előnye, hogy a két művelet közötti átállásokra nincs szükség, azaz a versenytársaktól eltérően nem igényli az egyengető asztal átszerelését, azok felhajtását vagy leszerelését. Az MP160-ál nincs szükség az – egyébként öntöttvasból készített – asztalok felhajtására vagy leszerelésére.

Ennél a konstrukciónál az elszívóburkolatok áthelyezésével sem kell foglalkoznunk. A két funkció pedig akár párhuzamosan is használható. A kombinált gyalugépek nagy hátránya, hogy a két műveletet egyetlen gyalutengely szolgálja ki. A munkaszervezést azonban komolyan kell venni, mivel egy köztes egyengetés, vagy vastagolás szinte minden esetben átszereléssel, átállítással jár, ami időveszteséget jelent. Az MP160 konstrukciója ezt is kiküszöböli.

Az egyengetést 1400 milliméteres hosszúságú asztalon végezhetjük. A gyalutengely hossza a standardnak megfelelően 410 mm. Egyengetni 310 mm, míg vastagolni 410 mm szélességben tudunk. Az alapkivitel előtolási sebessége 5 m/perc. Lehetőség van fokozatmentes előtolásra is, 2–12 m/perc értékek közt. A vastagoló asztal emelését és süllyesztését négy orsó biztosítja, amely ebben a kategóriában ritka. Ennek köszönhetően sokkal pontosabb a mérettartás.

Jó hír, hogy a berendezés elérhető egy-, illetve háromfázisú villanymotorral is. Természetesen a gép összes szükséges védőberendezéssel ellátott.

– Az MP160 gyalu/vastagoló minden műhely alapvető kelléke – fogalmazott Robert Baginski, a Wood-Mizer Industries elnöke. – Ezzel a kompakt és hatékony gyaluval/vastagolóval, s egy fűrészgéppel az ügyfeleink teljesen egyedül is könnyen elő tudnak állítani bútor minőségű anyagokat.

A Wood-Mizer szerte a világon arról ismert, hogy keskeny szalagos fűrészgépeket gyárt, ám most egy újabb géppel bővíti a termékkínálatát, hogy gond nélkül lehessen a rönkökből késztermékeket előállítani.

 

WOODMIZER HUNGARY KFT.
2921 Komárom, Szőnyi út 67.
+36 34 346 255
+36 20 915 9463
woodmizer@woodmizer.hu
www.woodmizer.hu


Tetszett a cikk?