Vákuumos leszorító a Kentechtől

Vákuumos leszorításhoz kétféle technika létezik. Az egyik a vákuumpapucs és a vákuumszivattyú párosítás. Ez azonban nagyobb befektetéssel és bizonyos konstrukciók esetében karbantartási költségekkel is járhat. Nem kell azonban lemondanunk a vákuumos leszorítás kényelméről, ha úgynevezett ejektorral működő papucsot választunk. A kapott termék egy 30 dekás vákuumpapucsot és a belé integrált ejektort is tartalmazza.

Annyi a dolgunk, hogy a sűrített levegős hálózatra csatlakoztassuk, egy zárható szelep közreiktatásával. A 6–8 baros levegőből a készülék vákuumot hoz létre a Venturi-elvnek köszönhetően. Nyilván a dimenziókra figyelni kell, mert a túlzott forgatónyomaték károsíthatja az eszközt. Push-in csatlakozókkal többet is egybeépítettünk nagyobb alkatrészek rögzítéséhez. A papucson rögzítési furatok is találhatók.

Legyen szó csiszolásról, marásokról, vagy élzárásokról, a lapanyagok minden esetben stabilan és benyomódásmentesen rögzülnek. Az eszköz vízszintes vagy függőleges helyzetben is használható. A tapadás erőssége függ az adott anyag porózusságától, valamint a munkafelület tisztaságától (por). Méretei: MxSZxH: 22x165x205 mm. Az ejektor légfogyasztása 23 l/perc, ami nem igényel túlzottan nagy légsűrítőt.


A gumialátétek cserélhetőek, így a tapadófelületet az adott munkadarab paramétereihez lehet igazítani.

A termékeket a Kentech Kft. bocsátotta a rendelkezésünkre.

A cikk a Magyar Asztalos 2021. májusi számában jelent meg.
A lapra az alábbi linken fizethet elő: 

https://faipar.hu/magyar-asztalos-elofizetes
Heti hírlevelünkre itt iratkozhat fel: https://faipar.hu/hirlevelfeliratkozas

Kapcsolódó dokumentum:


szerszamajanlo


Tetszett a cikk?