Innovatív MP180-as multi gyalugép

A kompakt és kedvező árú MP180-as kombinált gyalugép 3 az 1-ben funkcióival üzemeltetési költségeket és időt takaríthat meg.

A Wood-Mizer által kifejlesztett MP180 multi gyalugép egyesíti az MP160-as kombinált gyalugépnél bevált megoldásokat a szinte elfeledett kétfejes gyalugépek továbbfejlesztett tudásával.

Az MP180-as egy hagyományos kombinált gyalugép, amely kapott egy függőleges marótengelyt, melyre igényeinknek megfelelően akár öt különböző funkciójú marófej szerelhető fel. Így kevesebb átengedéssel érhető el a kívánt keresztmetszet. Ez nem csak a pontos vastagságot jelenti, hanem a pontos szélességet, vagy egy élen szinte bármilyen profilt. Így képesek leszünk akár díszlécek, nútok kialakítására is, összesen három átengedéssel.

A szokásos egy lap, egy él egyengetése után, az asztalok eltávolítása nélkül tudjuk a maradék lapot és oldalt megmunkálni. Ezzel jelentős idő takarítató meg.

– Az MP180 géppel kiváló minőségben tudunk gyalulni és profilozni – vallja Keith Threadgall skóciai szakember. – Ha megvan az egyengetés, egyből mehet az alsó asztalra és a megfelelő keresztmetszetet kapjuk.

A 410 mm-es gyalutengely ebben a kialakításban szélesebb megmunkálási felületet tesz lehetővé, mint a versenytársaké. A normál vastagolási funkciót 260 mm-es magasságban végezhetjük. Az MP180-nál ugyanúgy nincs szükség a két művelet közötti átállásokra, ugyanis nem igényli az egyengető asztal átszerelését, azok felhajtását vagy leszerelését. Az etető, lefutó és vastagoló asztal is öntöttvasból készült. Továbbá ennél a konstrukciónál sem kell az elszívó-burkolatokkal bíbelődni, azok minden műveletnél megfelelően biztosítják a hatékony elszívást. A Wood-Mizer konstrukciója lehetővé teszi, hogy akár párhuzamosan is használhatjuk a funkciókat.

A kétkéses gyalutengely opcionálisan négykésesre is cserélhető. Az előtolási sebesség 6 m/perc, de itt is opcionálisan kérhető a fokozatmentes megoldás. Ebben az esetben 2–12 m/perces előtolási sebességtartomány válik elérhetővé. A steller 45 fokban dönthető, ami sok esetben hasznos.

A második, függőleges tengely akár 100 mm-es gyalufejet is képes fogadni. Ezzel a legtöbb keresztmetszet könnyen kialakítható.

– A 4x4 collos gerenda készítésekor szükség lehet a fózolások gyors elkészítésére – folytatja Keith Threadgall. – A dönthető vezetővonalzó segítségével könnyedén 45 fokos fózolást készíthet, hogy a gerenda ne legyen sarkos és így kellemesebb legyen a megjelenése. Ez hozzáadott értéket ad a kész fához.

Az MP180 úgy lett kialakítva, hogy két különálló motor hajtja a fő tengelyeket és egy harmadik az előtolást.  A motorok egymástól függetlenül kapcsolhatók, így energia-megtakarítást érhetünk el.

– Ha nem működtetjük az összes motort egyszerre, az csökkenti a karbantartási költségeket is, beleértve a ékszíjakat és a csapágyakat is – ezt már Radoslaw Adamkiewicz, a Wood-Mizer termékmenedzsere teszi hozzá.

A funkcionalitás és a megfizethető ár egyedülálló kombinációja révén az MP180 egyértelmű választás az asztalosok számára, akik három helyett egy géppel szeretnének dolgozni, megtakarítva a működési költségeket, csökkentve a gyártáshoz szükséges helyszükségletet és időt.

A Wood-Mizer 1982 óta világszerte vezető fafeldolgozó berendezések gyártójaként szerzett hírnevet innovatív famegmunkáló termékeivel. Az erdőtől a végső formáig a Wood-Mizer széles körű termékpalettát kínál, beleértve a keskeny szalagú hordozható és ipari fűrészgépeket, a széles szalagú fűrészgépeket, a hasító és szélező körfűrészeket. A másodlagos faipar számára fejlesztik a kombinált és többfejes gyalugépeket. Ezeken túl fejlesztenek és gyártanak anyagmozgató berendezéseket, szalagfűrész szalagokat, szalag-karbantartó eszközöket – a hobbi famegmunkálók és a profi fafeldolgozók részére, szerte a világon. További információkért látogasson el a Wood-Mizer weboldalára.

WOOD-MIZER HUNGARY KFT.
Szőnyi út 67.
2921, Komárom
+36 34 346 255
+36 20 915 9463
woodmizer@woodmizer.hu
www.woodmizer.hu

 


Tetszett a cikk?