A Wood-Mizer LT70 HEAVY-DUTY fűrészgép-család

A Wood-Mizer új LIVE adást jelentett be. Ekkor mutatták be például a Wood-Mizer fűrészgépek zászlóshajóját, az LT70 HEAVY-DUTY-t, s az EG300 szélezőt, a hozzá kifejlesztett rakodó rámpákkal, egyenkéntezővel és válogató asztallal.

A Wood-Mizer mérnökei a bemutatott gyártósort úgy tervezték meg, hogy az megfeleljen az ügyfelek egyedi igényeinek.  A tervezés során a cél egy olyan rendszer kifejlesztése volt, ahol a telepítési, üzemeltetési és karbantartási költségek alacsonyak, miközben a termelés során a faanyag jobban hasznosul, kevesebb hulladék keletkezik és az élőmunka csökken.

A műsor házigazdája Adam Kubiak értékesítési menedzser, a Wood-Mizer egyik vezető mérnöke. A több mint egy órás anyag a következő gépeket mutatja be részletesen:

  • LT70 HEAVY-DUTY,
  • EG300 sorozatvágó deszkaszélező, 
  • válogató asztal,
  • 2,7 m hosszú, láncos szállítószalag meghajtással,
  • rönk-egyenkéntező,
  • LT70 távvezérlő állomás.

A gépsor szívében az LT70 HEAVY-DUTY fűrészgép foglal helyet. Ez a már korábban is jól bevált két Wood-Mizer gép az LT70 és a WM4000 kombinációja. A két gép sajátosságainak egyesítésével a Wood-Mizer lenyűgözően hatékony és gyors fűrészgépet hozott létre, mely alacsony költségű karbantartást és könnyű kezelhetőséget biztosít.

Az LT70 HEAVY-DUTY fűrészgép azoknak készült, akik nagy mennyiségben szeretnének fűrészárut előállítani.

Az LT70 HEAVY-DUTY-t a robosztus kialakítása alkalmassá teszi, hogy akár 95 cm átmérőjű rönkökkel is vígan megbirkózzon. A különböző szelvényvastagságok az automatikus programoknak köszönhetően gyorsan beállíthatók. A szalag kenéséről automata rendszer gondoskodik.  A szalagvezető elektromosan állítható az adott rönkátmérőhöz. A gép felszerelt háncsolóval és előmaróval, melyek a szalagfűrészlap élettartamát hivatottak szolgálni. A gép kezelője egy távoli munkaállomásról irányítja a gépet. Munkáját erős vonallézer is segíti.

A HEAVY-DUTY fűrészgép szintén egy robosztus kialakítású munkapadot kapott, melyet a Super Hydraulic rendszer támogat. Ezzel és a kiegészítőkkel a nagyobb rönkök is könnyen pozícionálhatók.

A munkapad ágyazata két acélprofilból készül. Erre csatlakoznak a különböző hidraulikus mozgató és leszorító elemek. A rönk minden irányba mozgatható. Emelhető, forgatható, de még hosszirányban is mozgatható, s mindezt kényelmesen a munkaállomásról. Ez a konfiguráció bővíthető további modulokkal. Például rönkbeemelő egységgel, vagy válogatóasztallal.

 

A https://www.woodmizer.hu/live oldalon megtekintheti a LIVE adások időzítését, valamint annak tematikáját.


Tetszett a cikk?