Bevizsgált. Egyszerű. Egyedi

A tűzvédelem az épület- és szerkezetépítésben, valamint a helyi és távolsági közlekedésben mindennél fontosabb szempont. Különösen a belső térben beépített anyagok égése során keletkező füst jelent nagy kockázatot vészhelyzet esetén.

Ezért itt is érvényben vannak a paszszív tűzvédelemre vonatkozó szigorú jogi követelmények. A REHAU fire. protect termékcsalád RAUKANTEX FP termékével olyan halogénmentes, égésgátlóval kezelt, önkioltó élzárókat kínálunk Önnek falburkolatokhoz vagy bútorokhoz, amelyek megfelelnek az európai térség fontos tűzvédelmi előírásainak, ugyanakkor nem szabnak határt a tervezésnek.

MEGOLDÁS

A RAUKANTEX FP halogénmentes, égésgátló és a gyújtóforrás eltávolítása után önkioltó. A RAUKANTEX FP rendelkezik a magasépítés és a vasút területén szükséges, releváns vizsgálati jegyzőkönyvekkel. Bevizsgált tűzvédelmi tulajdonságaik mellett az élzáró megoldások megfelelnek a modern belsőépítészeti tervezés minden követelményének. A bevizsgált tűzvédelmi élzáróknak köszönhetően a dizájnnak most már a biztonsági előírások sem szabhatnak határt. Ráadásul a RAUKANTEX FR ugyanolyan gyorsan és egyszerűen megmunkálható, mint minden más RAUKANTEX élzáró.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Vásárcsarnok, szálloda, óvoda, iskola, kórház vagy helyi és távolsági közlekedés: mindezeken a helyeken első a biztonság. Cél, hogy az emberek a lehető legvédettebbek maradjanak és tűz esetén a lehető legkisebb menynyiségű füsttel és mérgező gázzal kerüljenek kapcsolatba. Fontos, hogy az épületekből vagy a vasúti kocsikból a tájékozódási képességünk elvesztése nélkül ki tudjunk menekülni.

Szintén lényeges, hogy a tűz hatását nem szabad különféle anyagokkal fokozni. A RAUKANTEX FP élzárók tulajdonságai az EN 13501-1* B – s2, d0, illetve az EN 45545-2 R24 HL3 szabványok szerint tanúsított.

AZ ELŐNYÖK RÖVID ÖSSZEFOGLALÁSA

  • Halogénmentes ABS-keverék anyag
  • Az EN 13501-1 szabvány szerint épületszerkezetekhez bevizsgálva: B - s2, d0
  • Az EN 45545-2 szabvány szerint vasúti járművekhez bevizsgálva: R24 HL1, HL2, HL3
  • Számos dekor- és színváltozatban kapható
  • Ütésálló és robusztus
  • Egyszerű és időtakarékos szerelés a szokványos élzáró gépekkel
  • Tetszőleges formájú elemek esetén is használható
  • Tervezési szabadság nagy élzáróvastagságok esetén is

www.rehau.hu/raukantex-fp


Kapcsolódó dokumentum:


bevizsgalt-egyszeru-egyedi-raukantex-fp-tuzvedelmi-elzarok


Tetszett a cikk?