DeVilbiss filozófiája, hogy innovatív szórástechnikai megoldásokat találjon

125 éven keresztül a DeVilbiss filozófiája, hogy innovatív megoldásokat találjon szórástechnikai problémákra.

A DeVilbiss alacsony nyomású kézi- és automata pisztolyokat gyárt, valamint a hozzá kapcsolódó kiegészítőket, beleértve a levegőszűrőket és szabályozókat, friss levegős álarcokat, szórópisztoly tartályokat és tömlőket. A DeVilbiss fejlesztései széles körben elismert és elsőként vezették be «Compliant» pisztolyokat, ami nagymértékben lecsökkentette a melléporzást és a káros anyagok levegőbe való jutását. A vállalat szakértelme a formatervezésben és az innovatív pisztoly dizájnban széles körben elismert.

1888-ban lett alapítva, amikor Dr. Allen DeVilbiss a Toledo-i (Ohio, USA) fizikus olaj porlasztásához gumigömböt kombinált néhány csővel és feltalálta az első porlasztót az egészségügy számára. A DeVilbiss mára vezető beszállítója lett az ipari, autóipari és autójavítóipari szórástechnikai berendezéseknek.

A binks pumpák megtalálhatók a világ minden iparágában.

A Binks alacsony- és magas nyomású kézi és automata pisztolyokat, kiegészítőket, levegő nélküli (Airless) és levegős rásegítéses festékszóró (Airmix) felszereléseket is gyárt; magas- és alacsony nyomású pumpákat és szabályozókat, nyomótartályokat, elektronikus 2K és 3K-s gépeket és festék keringgető rendszereket az ipar és autógyárak számára.

1890-ben Joseph Binks elsőként alkalmazta a festékszórás technológiáját, mikor az első hideg-vizes festékszóró gépet bevezette. Napjainkban a Binks szórástechnikával és folyadék, valamint festékkezelő rendszerekkel gyakorlatilag minden iparágban találkozhatunk világszerte.

Tetszett a cikk?