Energia-egyensúlyban a természettel

Környezetbarát energia
Tovább már nem hanyagolhatók el a fosszilis fűtőanyagok maradékai által okozott károk, például, hogy a vegyületeket az altalajba temetik évezredekre, de nem az utóbbi évtizedek kritériumai szerint elégetve. A fosszilis tüzelőanyagok ezeréves életciklusban határozhatók meg, a fa megújulásához azonban jóval kevesebb idő szükséges, miközben megmarad az egyensúly a légkörben lévő szabad és a növények által megkötött CO2 között. Az általunk forgalmazott égőfejek lehetőséget kínálnak a faalapú hulladékok mellett a biomassza, mint pl. a mezőgazdaságból származó hulladék elégetésére.

Égőfejjellemzők

A pelletégőfejek 25 kW, 35 kW, 40 kW, 100 kW, 200 kW, 300 kW, 500 kW és 1 MW teljesítményűek - és teljesen automatikusak, úgy vannak kiképezve, hogy fel lehessen őket szerelni szilárd tüzelőanyagú hőgenerátorra. Centrifugálventilátorokkal vannak felszerelve, a lángjuk vízszintes, akár a hagyományos fűtőanyagú égőfejeké. Minden tűznek kitett rész acélból készült a magas hő¬mérséklet miatt.
Az égőfej fluodinamikája a fűtőanyag homogén keverését teszi lehetővé, elérve ezzel az égés magas hozamát. Ennek köszönhetően az égőfej csökkentett mennyiségű levegővel működtethető. A pellet adagolása a tartályból csigával történik. Az égőfej teljesítményének a szabályozása típustól függően lehet kétállású vagy többállású, az elektromos szekrény
programozásának köszönhetően, ami megen¬gedi kiválasztani és konfigurálni a szabályozás típusát, így alkalmazkodva a fogyasztási szükségletekhez. A fűtőanyag mennyisége alkalmazkodik az égést tápláló levegő mennyiségéhez, vagyis a csiga fordulatszáma automatikusan szabályozott. A begyújtó rendszer teljesen automatikus és megbízható.

Az égőfej felszereltsége:

- A fúvókafej és az elgázosító rosta teljesen rozsdamentes acélból készül a magas hőmérséklet miatt;
- Égést tápláló levegőelosztó teljesen rozsdamentes acélból;
- Pelletbepakoló cső;
- Égést tápláló levegőventilátor;
- Ventilátormotor;
- Nyomásmérő az égéstér nyomásának ellenőrzésére;
- Biztonsági termosztát a pellet-bepakoló cső hőmérsékletének ellenőrzésére;
- Kapcsolóléc az elektromos berendezés és az égőfej széleinek csatlakoztatására;
- Interfész égőfej konnektorok/ elektromos kapcsolótábla;
- Motorvezérlő inverter (háromfázisú adagolás).
 


Legnomec Kft.
9864 Tótszerdahely, Kossuth L. u. 170.
Tel.: 93/583-058
 

 

 

Telephelyünkön a termelésünk során keletkezett melléktermék, a fűrészpor feldolgozására egy brikettgyártó üzemet hoztunk létre, ugyanis a brikett egy kiváló minőségű, olcsó és környezetbarát energiahordozó, mely a fosszilis energiahordozók: szén, tűzifa és földgáz alternatívája.
Természetes alapanyagból (gyaluforgács, fűrészpor) készül, mechanikus préssel előállítva, 2000 kg/ cm2 nyomással, hozzáadott kötőanyag alkalmazása nélkül, ezáltal 100%-ig környezetbarát. Előnye, hogy a technológia eredményeként a brikett nedvességtartalma alacsony (6–10%), így – szemben a tűzifával – az energia jó része nem vész el a nedvesség párolgása során. Fűtőértéke jóval magasabb a tűzifáénál,vagyis ugyanolyan fűtőhatás eléréséhez kisebb mennyiséget kell elégetni. Az általunk gyártott brikett 100% szárítottbükk fűrészporból készül, analízisünkből kiderül, hogy a felső
fűtőértéke 17,8 MJ/kg (4260 kcal/kg), alsó fűtőértéke 16,9 MJ/kg (4040 kcal/kg). Az általunk gyártott brikett
jellemzői:

Méretek: Ø 7,8x25 cm.
Egység: 15 db/doboz (20 kg)50 doboz = 1000 kg/raklap.
A brikett egyenletes, hosszantartó, szinte tökéletes égéstbiztosít, nem károsítja a kazánt. Kisméretű, ami a tárolásnál és a szállításnál is előny.


Faggio 100% Kft.
8864 Tótszerdahely,Kossuth u. 170.
Tel.: 30/681-2181.
E-mail: info@faggio.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tetszett a cikk?