Kazán kicsiknek és nagyoknak

Adagolóval ellátott FH 130-as meleg vizes kazán

Az FH 130 típusú meleg vizes kazánjuk nagy előnye, hogy a kialakításának köszönhetően egyaránt alkalmazható kézi adagolású, illetve automata üzemmódban is. Kézi tüzelőanyag-adagolással mindenfajta előkészítés (aprítás, pelle-tálás) nélkül lehetőség nyílik darabos fa eltüzelésére, míg automata üzemben képes a gyártás során keletkező fűrészpor és faforgács eltüzelésére. A kazán tűztere a különböző hőteljesítmény-igényekhez alkalmazkodva három változatban készülhet.
 

  • 1. kivitel a kézi tüzelésre kialakított, amelyre 1200 mm hosszú tűztér és nagy hamuzótér jellemző.
  • A 2. kivitel már egyaránt alkalmas kézi és automata üzemeltetésre. Automata módban a forgácslap-adagolóba töltött fűrészpor és forgács elégetésére alkalmas, míg kézi üzemmódban 600 mm hosszú darabos fával is táplálható.
  • A 3. kivitelnél a tűztér kialakítása lehetővé teszi akár a 40%-os nedvességtartalmú tüzelőanyag elégetését is. A háromfajta tűztér-kialakítás mellett egyaránt 130 kW-os maximális hőtel-jesítménnyel rendelkezik.

Az UFA típusú automata kazánjuk már nagyobb, 200-2800 kW-os hőteljesítményű. A folyamatos működéshez - az adagolórendszer kialakításától
függően - faforgács, pellet és apríték egyaránt felhasználható. A kazán hatékonyságáról és tartósságáról a tűzálló falazatú utóégető kamra gondoskodik. A szerkezeti kialakításnak köszönhetően a 23/2001. KÖM rendeletnek megfelel.
 

 

 


Uniferro Kft.
Tel.: 83/562-900.
 


Tetszett a cikk?