Tiszta levegő, tiszta műhely

Az RL 125, az RL 160 és az RL 200 típusú készülékek által kibocsátott, szűrt levegőben maradt por mennyisége nem éri el a 0,1 mg/m3 értéket. Ezt a kiváló tulajdonságát a ventilátor speciális elhelyezésének köszönheti. A hagyományos elszívókon a ventilátor a gép és a filter között helyezkedik el. Azaz nyomással dolgozik a rendszer, ezáltal az esetleges tömítetlenségeknél a por ki tud lépni. Ezzel szemben a Felder esetében a ventilátor a szűrők után helyezkedik el. Az elszívórendszerben vákuum lép föl. Tehát az esetlegesen tömítetlen pontokon nem lép ki por.
Az RL 200-as típustól felfelé (FBP 50, FBP 60, FBP 70) az elszívóberendezések brikettpréssel kombinálhatók. Így az elszívott forgács egy telítettségvezérlő indítóautomatika segítségével rögtön lebrikettálható.
A berendezés beltérben is elhelyezhető alacsony zajszintjének köszönhetően. Fokozatmentesen állítható a csigahajtó mű az előkompresszáláshoz, így állítható a briketthossz minden típusnál. Az alapfelszereltségben benne foglaltatik a feltöltöttség mérő, illetve az indító-automatika. A brikettáló alkalmazásával akár 90%-kal is csökkenthető a hulladék mennyisége és ezzel jelentős megtakarítás érhető el a tárolási, hulladékfeldolgozási és szállítási költségekben. Magas értékű másodlagos nyersanyagból jó fűtőértékű tüzelőbrikett nyerhető. Je

lentősen csökkenthető a fűrészpor és károsanyag-megterhelés azáltal, hogy lepréseljük a forgácsos, poros anyagokat és tiszta, nagy szilárdságú brikettálásával a gyulladási és robbanásveszély is jelentősen csökkenthető. A legkedvezőbb alternatíva a szükséges tűzvédelmi intézkedésekhez, miközben gazdaságossági szempontból is rendkívül előnyös, hiszen az elszívott meleg levegő ill. forgács egy részről tiszta levegőként visszakerül a légtérbe, másrészről pedig a forgács brikettként távozik.



Felder-Group Hungária Kft.
8330 Sümeg, Eitner u.
Tel.: 87/510-770, www.felder.hu


Tetszett a cikk?