A jó hírnév ragadós

A D1 és D2 osztályba sorolt faragasztók csoportjából az egészen híg, könnyű terméktől az igen sűrű, testes termékig a munkafolyamathoz illő segédanyagot kínálunk. Érdekesség, hogy létezik olyan „fehér ragasztó”, amely akár –20 Celsius-fokon való tárolást is lehetővé tesz.
A legkedveltebb a Traelim 490 D2 faipari PVAC-alapú ragasztó. Rendkívül gyorsan köt, alkalmas keményfákhoz is. Az elszíneződés veszélye csekély. Megkötés utáni paraméterei egy átlagos vízálló ragasztóval is felveszik a versenyt.
A D3 és D4 osztályú faragasztók több fajtája megtalálható nálunk. Rendelkezünk egykomponensű D4 minősítésűvel, valamint több olyan D3-assal, amely edzőszerrel D4-essé tehető.
Ezeknél is fontos a felhasználási technológia és a megmunkált faanyag tulajdonságai.
A Danafix 438 egy különleges világújdonságnak számító faipari ragasztó. Az elődei a pH-érték alacsonyan tartásával érték el vízállóságukat. A fejlesztőink új összetételt dolgoztak ki, amely semleges pH-val is biztosítani tudja a komoly vízállóságot. Teljesen sikerült kiszűrni az elszíneződés veszélyét. Rétegragasztásoknál, furnérozásnál, csapragasztásnál használhatók ki ezen új termék kiváló tulajdonságai, amelyek relatív alacsony árral is párosulnak.
Az építési ragasztók a DANA LIM kínálatában fontos szerepet játszanak. A vízbázisútól a legújabb MS-polimer alapúig színekben is széles ajánlattal rendelkezünk. A faiparban bármelyik használható az összeragasztandó felületek és a használati körülmények függvényében. Az MS-polimer és a PU-alapú ragasztók a legextrémebb elvárásoknak is megfelelnek.
Az élzárás a faipari munkák fontos része. A DANA LIM mind granulátum, mind patron formájában szinte az összes forgalomban lévő élzáró géphez kínál ragasztót. A régi lassú, alacsony hőmérsékletű gépektől kezdődően a legmodernebb extra gyors gépekig mindenhez biztosítunk többféle színben terméket. Azoknak a felhasználóknak is adunk lehetőséget, akik nem rendelkeznek élzáró géppel. Nekik ajánljuk a kontaktragasztóinkat és különleges PVAC-alapú élzáróragasz tónkat. A saját termékeinkhez biztosítunk karbantartóanyagokat és hígítókat is. Ezek segítségével a gépek hosszabb ideig, nagyobb pontossággal működhetnek.
A faanyagok javítására mind oldószeres, mind vízbázisú anyagokat forgalmazunk. Az oldószeres termék darált faanyagot tartalmaz, amely biztosítja a javítandó felülethez való legpontosabb idomulást. Ugyanezt a vízbázisúaknál a későbbiekben használandó felületkezelő és a javítóanyag összekeverésével érhetjük el.
Hitvallásunk szerint a sikeres munka feltétele, hogy a technológiához és a felhasznált alapanyagokhoz illő segédanyagokat alkalmazzunk. Ezért a partnereinkkel pontosan egyeztetünk minden körülményt, hogy a legtökéletesebb terméket biztosíthassuk számukra.
Partnereinken keresztül egyedi fizetési és logisztikai megoldásokat alkalmazunk a gyártás költségeinek jobb tervezhetősége miatt. Kiszereléseink a legszélesebb igényeknek megfelelően lettek kialakítva a 100 ml-től az 1 tonnásig.


HBZ Kft.
4030 Debrecen, Galamb u. 23–29.
www.hbz.hu


Tetszett a cikk?