Ott aktív, ahol a por keletkezik

A Nestro Lufttechnik GmbH már 30 éve foglalkozik a porelszívás energiatakarékos megoldásával. A vállalat legújabb fejlesztése az NE300 típusú kompakt elszívója, amelyet a nürnbergi Holz-Handwerk kiállításon mutatott be.
Az elszívóberendezéseket gyártó Nestro az elmúlt esztendőben egy másik projekt kapcsán bővítette tapasztalatait az energiatakarékos elszívás témakörében. A gépgyártó a Homaggal és a rosenheimi főiskolával közösen vizsgálta a Homag által gyártott élzáró géphez szükséges légmennyiséget és légellenállást. A mérési adatok eredményeképp megszületett a megoldás az optimális elszívásra, amely aztán a 2009-es Ligna Faipari Szakkiállításon nagy visszhangot keltett. Ezeket a vizsgálati eredményeket is felhasználva fejlesztette ki a cég az új, NE300 típusú kompakt porelszívót 2010 márciusában, melyet aztán a nürnbergi faipari kiállításon a saját standján és a VDMA napi élő rendezvényein mutatta be működés közben.
Az új porelszívó a por-levegő keveréket, egy oldalsó előleválasztó kamrába szívja mielőtt az elérné a szűrő szekciót. Ebben a majd 500 liter űrtartalmú tartályban a por és forgács nagy része lecsapódik. Ily módon lényegesen kevesebb por kerül a szűrőtömlőkbe, mint a hagyományos berendezéseknél.
Az NE300 további előnye a különösen alacsony saját légellenállása, a kompakt felépítése (ami a műhelyekben, beltérben való felállításra kiválóan alkalmassá teszi) ellenére. A légtechnikailag optimális tervezésnek köszönhetően az elszívóberendezés teljesítménye közvetlenül oda koncentrálódik, ahol szükség van rá, nevezetesen a megmunkálógéphez.
Ehhez hozzájárul a majd 32 m2-es szűrőfelület és a 6000 m3/óra légteljesítmény. Ez elegendő akár négy egyidejűleg működő alapgép vagy egy lapszabász körfűrész vagy egy CNC elszívásához.
A Nestro a NE300 típusú porelszívóját az ügyfelek igényei szerint vibromotoros, elektropneumatikus vagy sűrített levegős szűrőtisztítással szállítja. Az elszívó oltóvíz-csatlakozással vagy porral oltó berendezéssel felszerelve is rendelhető.


Nestro Hungária Kft.
7630 Pécs, Házgyár u. 2.
Telefon: 72/216-461,
www.nestro.hu
 


Tetszett a cikk?