Az aprítékégetés specialistája

 A cég eleinte csak egyetlen termékkel jelent meg a piacon, az asztalosipari apríték elégetésére alkalmas 25 kW-os aprítékégetővel, mely égőfejből jelenleg is komoly forgalmat bonyolítanak. A kezdeti évi 30–40 db-os eladás ma már több száz darabosra nőtt.
Közben az igényekhez igazodva nagyobb hőteljesítményű berendezéseket is kifejlesztettek az évek során. A sort az 50, 80, 100, 150, 200, 300 kW-os berendezések folytatják.
Forradalmi változáson estek át időközben mind küllemben, mind műszaki tartalomban és tűzbiztonság szempontjából is égőfejeik.
A kezdeti hosszúkás-kúpos kialakítású tartályokat felváltották a nyolcszögletű-kúpos, nagyobb berendezéseknél a kerek és a négyszögletes tartálytípusok. Bármelyik berendezést készítik 0,35, 0,50, 1,00, 2,00, és 3,00 m3-es tartálynagysággal.
Vezérléstechnikailag is az új elektrotechnikai elemeket bátran építették berendezéseikbe és ma már ott tartanak, hogy egyéni igényekhez igazodó programokkal látják el berendezéseiket, melyeket mindig az adott fogyasztási helyhez tudnak a legjobban optimalizálni. Ha szükséges még GSM-es távfelügyeleti rendszerhez is csatlakoztathatók. Így bármikor, illetve bárhonnan nyomon követhetőek működés közben a berendezések. Ma már nincs az a kérés, amit mikroelektronikai módszerrel nem tudnak megoldani.
A folyamatos fejlesztések célja az volt, hogy ne csak az asztalosüzemi aprítékot tudják égőfejeik „kezelni” és elégetni, hanem a mezőgazdaságban, erdészetben stb. keletkező éghető aprítékok is alkalmasak legyenek az eltüzelésre.
Ma már bármely aprítékot magas ,97%- os hatásfokkal képesek elégetni berendezéseikkel, egyedül a szemcseszerkezet szab határt az alkalmazásnak.
Az évek során gyártmánypalettájuk fokozatosan bővült, előbb az automatikus brikettadagolójukat, majd a pelletégőfej- automatákat fejlesztették ki és ma már nagy sorozatban gyártják. A piac igényei hamarosan e berendezések irányában fognak fordulni. Bizonyítja ezt az új típusú termékek iránti kereslet.
A termékskála kiegészül még a szintén saját fejlesztésű kazáncsaláddal, amely vegyestüzelésű kazánkategóriában a felső szintet képviseli a maga 80,7%-os hatásfokával. A kazánok az égőfejcsaládhoz igazodóan 20, 30, 50, 80, 100, 150, 200, 300 kW-os hőteljesítménnyel készülnek.
A Halex kazánok vízhőmérséklettel vezérelt füstgázventilátorral szereltek, így biztosítva van a mindenkori optimális eltávozó füstgázhőmérséklet.
A fentiekből élesen tükröződik, hogy gondos, megfontolt, piaci igényekhez igazodó fejlesztésekkel és az új technikai elemek alkalmazásával olyan termékek gyárthatók, amelyek a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is piacképesek, eladhatók és nem utolsósorban a berendezéseket megvásárlók nagy megelégedésével használhatók.
 


Halex3 Kft.
Tel./fax: 83/360-093.
E-mail: halex3@halex3.hu
www.halex3.hu


Tetszett a cikk?