HDG kazánok a faiparnak

A HDG a piac egyik legszélesebb palettáját kínálja fatüzelésű berendezések terén. A faelgázosító kazánoktól egészen az apríték, forgács vagy pellet tüzelőberendezésekig minden, ami a fatüzelés körül forog, megtalálható a kínálatban. Sorozatunkban most az automatizált Compact kazáncsaládot mutatjuk be röviden, melyből pályázati támogatást elnyert referencia berendezések is működnek országunkban.

HDG Compact kazánok – csúcsteljesítmény a kategóriájában

A technika legfejlettebb szintjét képviseli. A robusztus és tartós tüzelőberendezéseket a 80 éves múlttal rendelkező bajor HDG fejlesztette ki, és gyártja helyben (made in Germany). A 12–380 kW-os teljesítménytartományú Compact kazáncsaláddal a legtöbb helyen tökéletes hőellátási megoldást tudunk biztosítani asztalos-, bútor-, faipari és erdészeti tevékenységet végző vállalkozásoknak. HDG Compact 25–80 kazánjaink faaprítékot, faforgácsot és pelletet 45% nedvességtartalomig, Compact 100-200 kazánjaink 65% nedvességtartalomig, G 50 szemcseméretben, automatizáltan égetnek el. Így különösen alkalmasak nagyobb épületek hőellátására, szárítóberendezések működtetésére. A tüzelőanyagok tárolása és automatikus behordása egyedileg, a helyszín adottságai és az ügyfél kívánságai szerint kerülnek kialakításra, havitól egészen az éves kapacitásig.

Technikai megoldások

A billenő vagy lépcsős mozgórostély lehetővé teszi eltérő alapanyagok esetében is az egyenletes teljesítményleadást. Egyedülálló égés- és teljesítményszabályozást biztosítanak a lambdaszonda és az égéstérhőmérséklet-érzékelők. További jellemzők az automatikus égőfej és hőcserélő, hamuláda, kihamuzás, automatikus hőcserélő-felülettisztítás. A kazánok szabadalmaztatott, visszaégésbiztos, zsilipkamrás adagolóegységgel rendelkeznek.
Konstans teljesítmény és magas, 90–93% közötti hatásfok biztosítható eltérő tüzelőanyagoknál is, az automatikus gyújtást hőlégfújó segíti. Csekély a karbantartási igény és költség a gondozásmentes csapágyak miatt. Az integrált teljesítményszabályozás az előremenő és visszatérő hőmérsékletek érzékelése alapján lehetővé teszi a kazán teljesítményének fokozatmentes állítását 30–100% között. Az égetés minősége tovább finomítható az éppen használt tüzelőanyag paramétereinek megadásával. A HDG távfelügyeleti rendszereivel a kazánok kényelmesen és egyszerűen vezérelhetőek a távolból is.

Újdonság

Egyedülálló megoldás a HDG Heizbox, a készre szerelt, kültérre telepíthető kazánház tüzelőanyag-tárolással és -adagolással. A kazán és a tárolási kapacitás függvényében a tárolók kialakítása lehet laprugós vagy csúszópadlós.


Szalontai RGB Bt.
8242 Balatonudvardi, Tűzoltó u. 6
Tel.: 06-70/772-6871
www.hdg-bavaria.hu


Tetszett a cikk?