A hulladékhasznosítás | teljes folyamata

Miller apríték és finomító

A Miller termékskálája igen széles kínálatot biztosít a darabosfa aprítására. Berendezései között találkozhatunk kisebb 7,5 kW-os vagy akár 260 kW-os teljesítményűvel egyaránt. Az aprítékolókat és a finomdarálókat az ipari felhasználási igényekre tervezték, így robusztus szerkezet, nagy kopásállóságú alkatrészek és kifinomult műszaki tervezés jellemzi.
A gépcsalád legkisebb tagja a TR 400-as aprítógép. A gépváz szerkezete speciális rezgéselnyelő kiképzéssel rendelkezik, így a hosszú élettartam garantált. A praktikumot is szem előtt tartották a tervezőmérnökök. A kések cseréje rendkívül egyszerű és gyors a könnyű hozzáférhetőségnek köszönhetően. Az aprítandó anyag tulajdonságaihoz igazodó, megbízható működésről és az egyszerű kezelhetőségről a PLC vezérlés gondoskodik, míg a motor védelmét a túlterhelésre aktiválódó visszajáratási funkció látja el. A 450 kg tömegű aprítógép garatnyílása 400x400 mm, garathossza pedig 700 mm. Az egyenként 220 mm átmérőjű aprítótengely 60–100 1/perc közötti fordulatszámmal szabályozott és óránként 60–130 kg apríték készítésére képes.

Frischling brikettáló


Frischling brikettáló segítségével a vállalkozás eredményessége növelhető. A keletkező fahulladékot brikettálva lényegesen kisebb terület szükséges a téli tüzelő tárolására. Emellett a műhely fűtése szempontjából többletgyártásra kerülő brikett piaci értékesítésével a bevétel növelhető. A Frischling ideális teljesítményű brikettálókat kínál arra az esetre, ha teljes mértékben brikettáljuk a keletkező fahulladékunkat. Így kínálatában 25, 50, 80 kg/óra kapacitású berendezések szerepelnek. A kész brikett átmérője 65 mm, melyet 3-4 kW-os teljesítményű berendezésekkel lehet előállítani. A brikettálógépek előnye az egyszerű felépítés, a kis helyigény, a könnyű üzemeltetés és akár a folyamatos működés minőségi fabrikett gyártása mellett. A brikettálógép alapanyaggal való ellátása igény esetén automatikussá tehető, ha anyagtovábbító berendezéssel kötjük össze a Miller aprítónkat. A rendszer kiépítésében a Paliszander Kft. munkatársai segítséget nyújtanak.

Fabbri meleglevegős kazán


Fabbri meleglevegő-befúvásos kazánban elégethetünk minden fahulladékot, ami a műhelyben keletkezik. A kézi adagolású tüzelőberendezés egyaránt alkalmas darabosfa, fabrikett vagy akár forgács elégetésére is. A kazán pillanatok alatt képes kellemes hőmérsékletet teremteni, nincs szükség a melegvizes rendszer felmelegítésére. A ventilátor az égéstér alatt helyezkedik el, melynek égési intenzitását a termosztát szabályozza. A kazánból kiáramló meleg levegő csőrendszerbe köthető, ezáltal a kazántól távolabb eső műhelyrészek fűtésére is hatékony megoldást kínál. A kazán hosszú élettartama az egyszerű felépítésnek és a horganyzott panelelemekkel kialakított befúvatási rendszernek köszönhető.


Paliszander Kft.
1181 Budapest, Besence u. 14.
Tel.: 1/290-3666.
www.paliszander.hu
 


Tetszett a cikk?