Gazdaságosság, | erő és komfort

A Mercedes-Benz a Vito és Viano továbbfejlesztése során figyelembe vette ügyfelei észrevételeit és mindkét modell a korábbinál is komfortosabb, csendesebb, kisebb fogyasztású és a keményebb használatot nyom nélkül elviselő jármű lett.

Mercedes-Benz Vito

A Mercedes-Benz átfogóan módosította a Vitót, új motorok és sebességváltó szorítják le a fogyasztást és az emissziót akár 15 százalékkal, és fokozzák ugyanakkor a teljesítőképességet. A teljesen átdolgozott futóművet a modelltől függően következetesen személy- vagy áruszállításra hangolták. Az új motornemzedék középpontjában természetesen a soros négyhengeres dízel áll, amely 95, 136 vagy 163 lóerővel kapható. Jelentősen nőtt a Vito megengedett össztömege (2,77 helyett 2,8 tonna, opcióként 3,05 tonna), és vele a hasznos terhelhetősége is (akár 100 kg), a csúcsmodell pedig 3,2 tonna megengedett össztömegű. A Vito háromféle hosszúságú (4763, 5008, 5238 mm) karosszériával készül, 1,90 méteres magassággal.

Mercedes-Benz Viano

A Mercedes-Benz Viano olyan nagy, mint egy kisbusz, de a Mercedesekre jellemző első osztályú utazást biztosítja. Új motorjaival és váltóművével minden korábbinál gazdaságosabb és kisebb karbantartási igényű is lett. Műszakilag jelentős a hasonlóság a Vitóhoz, de a Viano teljesen újonnan kifejlesztett és optimálisan hangolt futóművet kapott. Ezáltal a Viano a menetkényelem és a biztonság etalonja lett a maga kategóriájában, magas biztonsági színvonala és többféle asszisztencia-rendszert tartalmazó alapfelszereltsége felülmúlhatatlan, és továbbra is példamutató. A Viano szintén háromféle hosszúságú (4763, 5008, 5238 mm) karosszériával készül, de 1875 milliméteres magassággal.
A rendezvényre látogatókat a modellbemutatókon túl a házigazdák színes konferenciaprogramokkal, tesztvezetéssel és ügyességi feladatokkal is fogadták. A különböző vezetési gyakorlatokon bárki részt vehetett, aki rendelkezett jogosítvánnyal, így első kézből tapasztalhatta meg a megújult modellek kiváló tulajdonságait. Az ügyességi pályán jól teljesítő pilótákat nyereményben részesítették, emellett a kulináris élvezetről az egész nap üzemelő fogadósátor gondoskodott.


Mercedes-Benz Hungária Kft.
1133 Budapest, Kárpát u. 21.
www.mercedes-benz.hu


Tetszett a cikk?