Reinbold faaprítók


1 – nagy térfogatú tárolótartály,
2 – előtolóegység,
3 – hidraulikus egység,
4 – erős meghajtómotorok,
5 – anyagürítő mechanizmus,
6 – cserélhető rosta, 7 – rotor

Ezek a berendezések minden esetben elektromos meghajtásúak és telepítettek (fix helyre szereltek).
A gépek változatos méretben készülnek (maximális tartálynyílás 2000x1500 mm), egy adott géptípuson belül a villanymotor teljesítménye is változhat. A nehezebben feldolgozható anyagok aprításához a nagyobb átmérőjű forgódobbal rendelkező S típusokat ajánljuk. A gép aprítási kapacitása jelentősen emelkedik, ha megtöbbszörözzük a megnövelt átmérőjű forgódobra szerelt vágókések számát.
Míg az AZR50 alacsony kapacitása miatt (30–100 kg óránként) a kisméretű műhelyeknek kínál megoldást, a gépcsalád méretben következő gépeit (AZR600, AZR800, AZR1000, AZR1300) a kis és közepes vállalkozások számára ajánljuk (150–1000 kg óránként). A raklapok, furnérlemezek, asztalosipari hulladékok aprítására alkalmas gépek könnyedén alakítják át a gyártás során keletkezett fahulladékot az automata kazánok ellátására alkalmas aprítékká.
A nagy teljesítményű gépek (AZR1500, AZR1800, AZR2000) a fahulladék típusától és méretétől függetlenül, roppant erővel és hatékonysággal végzik el az aprítási feladatot (800–2500 kg óránként). A KENOBI KFT. különböző típusú aprítógépek (erdészeti aprítók, négytengelyes aprítók, vízszintes aprítók) széles választékával áll minden érdeklődő rendelkezésére.

A Reinbold faaprítók működése
Az egytengelyes, alacsony fordulatszámú aprítógépek méreteiktől és az aprítási teljesítménytől függetlenül azonos működési mechanizmussal rendelkeznek:
A darabolandó alapanyagot a tárolótartály aljában található késekkel szerelt forgódob és az ellenkés aprítja fel.
A tartályba helyezett alapanyagot egy hidraulikus nyomókar által működtetett előtolóegység préseli a forgódobra. A rotorra spirál alakban szerelt speciális acélból készült vágókések végleges kikopásuk és cseréjük előtt többször felhasználhatók. A mindkét oldalon vágó, kerek kések nyolcszor, míg a négyzetes alakú kések négyszer fordíthatók. A rotor és az ellenkés közti optimális vágási távolság az ellenkés helyzetének beállításával biztosítható. A Siemens PLC által vezérelt AZR darálók mindegyikét túlterhelés elleni motorvédelemmel látták el: túlterhelés esetén a forgódob visszafelé forog, és a hidraulikus előtolóegység felenged. Az apríték szemcsenagyságát a rostalyukak mérete határozza meg, minden egyes aprító az ügyfél igényeihez igazodó rostalyukátmérővel rendelkezik. A gép észleli, ha a tartály kiürült és automatikusan leáll. Az apríték kihordása elszívórendszeren keresztül, kihordócsiga segítségével vagy szállítószalag igénybevételével történhet.

A Reinbold termékpalettáján minden egyes felhasználó megtalálja az igényeinek megfelelő gépet:

Bartalis Csaba

Robusztus vágókések


AZR 1500 munka közben – energianyerésre használt apríték előállítása

KENOB I SRL
+40-720-501-301
tel./fax: +40-261-714 820
marketing@kenobi.ro,
www.kenobi.ro


Tetszett a cikk?