Világújdonság: MAX Power Lite

1994 évben a MAX a világon elsőként fejlesztette ki a japán piacon a 20 bar-os technológiát. Ez a technika pár év alatt az európai piacon is kezdett terjedni. Alapja a könnyű és erőteljes, 29 bar nyomást előállító kompresszor. A kapcsolódó szegezők is lényegesen könnyebbek, kisebbek, kompakt felépítésűek és mégis erőteljesebbek, mint a hagyományos készülékek. A faipari felhasználáson kívül alkalmasak acél és beton szegezésére, valamint kifejlesztésre került egy sűrített levegős csavarozó a szárazépítészet számára, amellyel a gipszkarton lapokat a fém- és a faszerkezetekre csavarozhatjuk. A Knauf tesztelte ezt a rendszert, és minden professzionális felhasználó számára ajánlja. A teszteredményeket és a kivitelezői ajánlatot rendelkezésre tudjuk bocsátani.

Már 1 éve a piacon a nagyteljesítményű AKHL1230E


A sikeres és nagy számban értékesített magasnyomású AKHL1050E kompresszor utódául 2009 őszén a piacra került egy még nagyobb teljesítményű és kisebb súlyú kompresszor, a MAX® PowerLite AKHL1230E – 34 bar nyomással és a kompakt felépítésnek köszönhetően csak 21 kg súllyal –, amely verhetetlen a kategóriájában. A „Quiet Mode“ üzemmódban az AKHL1230E – csupán 68 dB-es zajszintjével – különlegesen csendes. Ugyanúgy, mint az elődnél, a teljesítményt elektronikusan az „Inverter Control“ szabályozza, aminek köszönhetően a meghajtómotor optimális feszültséget kap a hálózatból. Az építkezéseken előforduló kisebb feszültség vagy a vékony és hosszú hálózati kábel sem befolyásolja a berendezés működését, a kompresszor motorja az alacsony feszültség ellenére is biztosan indul. Az új termék minden országban csúcsmodellként jelenik meg a kompresszorok között. Különösen a belsőépítészek és asztalosok kedvelik a „Quiet Mode“ üzemmódnak köszönhető rendkívül csendes üzemelést.
A Ligno Novum – Woodtech 2010 vásáron Budapesten ez a rendszer a Heinz Bühnen Kft. kiállítási standján szerepelt. Ugyanakkor a berendezéssel használható könnyű és nagy teljesítményű szerszámok is láthatók voltak, köztük a 130 mm-es (HS130) szegező és a legkönnyebb és kompakt HN65J DIN-ankerszegező, valamint a normál dobtáras szegekhez használható szegezők.

MAX® PowerLite HS130

A Ligno Novum 2010 vásáron első alkalommal mutatkozott be Magyarországon az új, HS130 típusú szalagtáras szegező. A látogatók meglepődve tapasztalták a felhasznált szeghez viszonyított kis méretét és súlyát. Egy szalagtáras szegező, amelyikkel 21°-os műanyag tárazású, 130 mm-es szeget tudunk belőni, csak 4,3 kg súllyal rendelkezik, ellentétben a 8 bar nyomással működő, min. 6,5 kg súlyú szegezővel – ez a különbség több mint 30%. A HS 130 szegező háza 20%-kal vékonyabb, és sokkal kezelhetőbb. A szerszám nagyon jól ki van egyensúlyozva. A visszaütés mértéke alacsony, tárkapacitása 64 szeg, több szabadalmaztatott megoldással rendelkezik. A betölthető hosszúság 90–130 mm, aminek köszönhetően a MAX® PowerLite HS130 szegezőt az ácsok, asztalosok, tetőépítők és a csomagolást végzők is eredményesen használhatják.

MAX® PowerLite HN65J

A már régebben bemutatott kompakt dobtáras ankerszegező szintén könnyű, kisméretű, mégis 100 db MAX Z-FRP szeget tárazhatunk be 40, 50 és 60 mm hosszúságban. A karcsú építési módnak köszönhetően egyenesen tudjuk használni szűk és kis helyeken is. Az új típusú tárazásnak köszönhetően a sérülésveszély minimális, nincsenek szétrepülő műanyagdarabok, mivel a szegeket összetartó csík a készülékben marad, azt egy könnyed mozdulattal le lehet szakítani. Az új orrkialakítással könnyen megtalálhatjuk a lemezbe sajtolt lyukat, a belövés során a hegy elemelkedik a munkadarabtól, ezáltal a legnagyobb szorítóerővel tudjuk a lyuklemezt rögzíteni. Az ankerszeg így biztosítja a legerősebb tartást, alacsony energiafelhasználás mellett.


Heinz Bühnen Kft.
1191 Budapest, Üllői út 206., A ép.
Tel.: 1/445-0660.
info@buhnen.hu
www.buhnen.hu


Tetszett a cikk?