Szárítás nagy mennyiségben


Alacsony hőmérsékletű kamra

A közvetlen gázfűtéses rendszer nagy előnye, hogy nincs szükség telepített kazánra, emellett fűtési energiát spórolhatunk meg azzal, hogy nincs a közvetítő közeg hővesztesége. További megtakarítást jelent, hogy mivel a gáz elégetésekor víz és szén-dioxid keletkezik, így megspórolható a kamra levegőjének plusz nedvesítése és annak felfűtési energiája. Emellett a levegő forgatásával a keletkező nedves levegő automatikusan egyenletesen terítődik a faanyag felületén.
Ez különösen előnyös értékes fafajok szárításánál, mint például tölgy, dió, egzóták, illetve akár 1–1,5 napos szárítási ciklus is elérhető a raklapok esetében. Egy faipari üzemnél kézenfekvő a fahulladékkal történő fűtés, de továbbgondolva a folyamatot a hulladék jó áron akár értékesíthető is. Ezen bevétel pedig a gázos szárító fűtésére fordítható. A rendszer rugalmasan kiépíthető, a hagyományos fűtésű kamrák kis költséggel átalakíthatók közvetlen gázfűtésre is.


Direkt gázszárítású kamra

A Cathild másik jelentős technológiai fejlesztése a nagy kapacitású, alacsony hőmérsékletű szárítókamrában rejlik. Ezek a nagy kapacitású kamrák tűlevelűek hatékony szárítására alkalmasak. A speciálisan megtervezett levegőkeringetési rendszernek köszönhetően a szárítókamra különböző zónái különböző méretű faanyaggal tölthetők fel és fokozatosan cserélhetők anélkül, hogy a szárítót le kellene állítani. Az ilyen jellegű kamrák szárítási kapacitása 750–2500 m3 között változhat.


Zilai József
Tel.: 20/922-5816,
0033/674-28-65-98.
j.zilai@cathild.com


Tetszett a cikk?