FIAC ékszíjhajtású, dugattyús kompresszorok

A FIAC dugattyús kompresszorok az otthoni barkácsolástól a legkeményebb ipari felhasználásig számtalan területen használhatók. Egy-, ill. kéthengeres, 1–10 lóerő teljesítményű villanymotorral szerelt modellek, olajos és olajmentes kivitelben. Közvetlen hajtású, ill. ékszíjhajtású, hangszigetelt, robbanómotoros és fogászati kompresszorok, 55–882 liter/perc levegő teljesítménnyel alkotják a kínálatot. Sokoldalú felhasználhatóságuk széles körben biztosítja kisebb üzemek, műhelyek levegőellátását.

Ékszíjhajtású dugattyús kompresszorok

Kéthengeres, ékszíjhajtású, egy- és kétfokozatú, 2–10 lóerő teljesítményű kompresszorok tartoznak ebbe a kategóriába, 25–500 literes tartálymérettel. Minden modell öntöttvas hengerekkel rendelkezik a hosszú élettartam érdekében. Megbízható működésük záloga az optimális méretarány a sűrítőegység, az S1 osztályú villanymotor és a tartályméret között, a mozgó alkatrészek megfelelő kenését szintetikus olaj segíti. Alacsony fordulatszámú sűrítőegységgel, biztonsági duplaszáras gyorscsatlakozóval, valamint a zajszigetelt széria elemei speciális zajszigetelő burkolattal és nagy méretű hűtőventilátorral felszereltek.
Az ékszíjhajtású dugattyús kompresszorok között a legnépszerűbbek az AB és a Long Life sorozat tagjai. Ezek a típusok 4 kWh teljesítmény felett üzemóra-számlálóval vannak felszerelve, ami például előnyös lehet a rendszeres karbantartási munkák időzítéséhez.

AB Profi kompresszor sorozat
Az AB PROFI sorozat kéthengeres, egyfokozatú, ékszíjhajtású, 3–4 lóerő teljesítményű, 100–150 literes tartályméretű kompresszorai a legmagasabb technológia szerint készülnek. Alacsony fordulatszámú sűrítőegységgel rendelkeznek, sokoldalúan felhasználhatók kisipari, szer viz vagy műhely célokra, kisebb festési munkákra. Szakaszos levegőfelhasználásra ajánlottak.

AB Ipari kompresszor sorozat
Az AB IPARI sorozat kétfokozatú, ékszíjhajtású, 4–10 lóerő teljesítményű, 150–500 literes tartályméretű kompresszorai a legmagasabb technológia szerint készülnek. Alacsony fordulatszámú sűrítőegységgel rendelkeznek, kisipari, szerviz, műhely, kis- és közepes üzemi célokra, festési munkákra ajánlottak. Az ipari sorozat tagjai folyamatos levegőfelhasználásra is alkalmasak.
Az AB ipari szériához tartoznak a Long Life kompresszorok is. A Long Life sorozat kéthengeres, kétfokozatú, ékszíjhajtású, 5,5–10 lóerő teljesítményű, 200–500 literes tartályméretű kompresszorai a FIAC nagyipari felhasználásra szánt, 2 év garanciával rendelkező dugattyús kompresszorai. Ezek a modellek extrém alacsony fordulatszámú sűrítőegységgel rendelkeznek. Felhasználhatóak az ipar minden területén, ahol követelmény a megbízható, folyamatos működés.


BTK Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 111–113.
Tel.: 1/204-4394. Fax: 1/203-0113.
info@btkkft.hu
http://btkkft.hu


Tetszett a cikk?