A láthatatlan nullfuga

- Milyen technológiát vagy eljárást ajánl a Homag az ügyfeleinek, hogy az új minőségi elvárásoknak meg tudjanak felelni?
- A Homag csoport minden ügyféligénynek megfelelő tökéletes megoldást tud kínálni az optikai nullfuga területén. A laserTec eljárással a Homag a piac igazi úttörője volt már 2009-ben. Mára több mint 200 laserTec-kel működő gép van használatban világszerte, három teljesítménykategóriában. A leggyorsabb már 52 m/perc előtolási sebességgel működik.

- Mennyiben jobb a laserTec eljárással dolgozni a "hagyományos" technológiához képest?
- A technológia szükségtelenné teszi a ragasztóanyag felvitelét, és felfűtési időre sincs szükség. A rendszer azonnal használatra kész. A haszontalan, produktivitást csökkentő várakozási idő ezáltal éppen úgy a múlté, mint a ragasztótartály cseréje a színek váltásakor. A legnagyobb előnye a laserTec alkalmazásának a minőség: az élanyag és a munkadarab színének azonossága garantálja a fugamentes átmenetet a két elem között, végig állandó minőségben. A hagyományos megoldásokkal szemben a dióda-lézer kiemelkedő és homogén termékminőséget eredményez. A szeptemberi Homag Treffen láthatták először a látogatók a házon belül fejlesztett HOMAG airTec rendszert, mely lehetővé teszi, hogy a kis és közepes üzemek is megengedhessék maguknak a nullfugás technológia alkalmazását. Forró levegő használatával az aggregát eléri a 20m/perc előtolási sebességet is. Homag csoporthoz tartozó Brandt air- Tec aggregát sorozatgyártott modelljei a 2013-as Ligna óta elérhetőek, és már több cégnél is sikerrel üzembe lettek helyezve.

- Milyen előnyöket kínál az eljárás?
- Az új Homag airTec eljárás erőforrás igényei meglepően alacsonyak. A Homag airTec technológiával a közepes méretű vállalkozások élvezhetik az ideális megoldáscsomag előnyeit, mely lehetővé teszi számukra, hogy a laserTec technológiához képest jóval alacsonyabb befektetéssel lépjenek be a nullfugás élzárás világába. Összefoglalva: az optimális nullfugás élek létrehozásához eddig alkalmazott forrólevegős technológiák hátrányait kiküszöböli az airTec.


Tetszett a cikk?