A jövő megérkezett

A Ligno Novumon is kiállított, új T4 típusjelű kazán teljesen automatán működik, a gyújtástól kezdve a hőcserélő tisztításán keresztül az égéstérből való hamukitárolásig, rengeteg időt és energiát megspórolva ezzel használójának. Minden folyamat automatikus az energiatakarékos meghajtások és az elektronikus vezérlés által. Villamosan előszerelt, így problémamentes, költségtakarékos telepítés és egyszerű villamos bekötés garantált, plusz anyagköltségek nélkül. A füstgázventilátor nemcsak elszívja az égésterméket, hanem arról is gondoskodik, hogy a kéményen át megfelelően eltávozzon. A tűztérben lévő állandó nyomásfelügyelet, az egyedi forgócellás adagoló és a hőmérséklet-ellenőrzés

a tüzelőanyag-tároló térben együtt gondoskodnak a legmagasabb szintű üzembiztonságról. A moduláris megoldásnak köszönhetően rendszerbe illeszthető és bármikor bővíthető. A készülék „mindenevő”, ugyanis mindegy, hogy apríték, forgács vagy pellet, száraz vagy nedves, az új T4 bármely tüzelőanyagra egy pár gombnyomást követően automatikusan átáll. A többhuzamú hőcserélő nagy fűtőfelülettel és beépített turbulátorokkal gondoskodik a legjobb hőátadásról. Az új konstrukciójú, magas hőmérsékletű örvény-égéstér a turbó légfúvókával és az automata billenő rostéllyal garantálja minden tüzelőanyag tökéletes elégetését. Az égés és a hőcserélés precíz elválasztása garantálja, hogy a kazán akár 40%- os víztartalmú anyagot is gond nélkül elégessen.

A Landmatronic szabályozással minden információ és beállítási adat modemen és PC-n keresztül is lekérdezhető és megváltoztatható. A számítógép felügyeli a kazánt és információkat küld a digitális egységen vagy a PC-n keresztül közvetlenül az irodájába vagy a lakásába. A Nestro ezzel a kazánnal bezsebelte a neves Plus X díjat is a 2013-as év legjobb terméke kategóriában.


Tetszett a cikk?