Rezsicsökkentés egy lépésben

VAN EGY JAVASLATUNK : PUFAJKA HELYETT FATÜZELÉSŰ KAZÁNT A MŰHELYBE

Égesse el fahulladékát a Fabbri meleglevegő-befúvásos kazánban! A hulladék elégetésével két legyet üt egy csapásra: nincs több gázszámla, és a hulladékkezelés is megoldódik. A fatüzelésű légbefúvásos kazánnak nagy előnye a vizes rendszerrel szemben a rendkívül gyors felfűtési idő. Elég néhány perc és kellemes hőérzet lesz műhelyben, míg a radiátorok felmelegedése a hőtehetetlenség miatt akár 1-2 óra is lehet. Télen ez nem esik túl jól. Ráadásul a téli fagyoknál hétvégenként a radiátor vizes rendszere lefagyhat, ha nincs költséges temperáló fűtés. Ez a légbefúvásos kazánnál nem okoz problémát, a téli leállásra vagy hétvégi pihenőre nem kell feleslegesen fűteni a műhelyt.

A Fabbri kazán nagy előnye még az egyszerűség. Ez egy egyszerűen kezelhető konstrukció felhasználóbarát kapcsolótáblával. Teljesen karbantartásmentes kivitel. Ehhez ráadás a kazán optimális helykihasználtsága, kis műhelyekbe is ideális megoldást jelent. A fatüzelésnél, mondanunk sem kell, nem játszik szerepet a robbanásveszélyes földgáz. Ennek köszönhető, hogy akár otthon az íróasztalnál is megtervezhetjük a műhely / csarnok légtechnikáját, merre fussanak a meleg levegőt befúvó csövek. Nincs költséges engedélyeztetési eljárás sem. Természetesen a légrendszer kiépítésénél is gyorsabb és egyszerűbb a dolgunk, és a műhely mellett az irodák és egyéb közösségi helyiségek is bevonhatók a fűtési körbe.

A fűtési hálózat karbantartást nem igényel. Nincs légtelenítési probléma, vízleeresztés, hőmérsékletingadozás radiátoronként, szivattyú krach, zenélő/sípoló radiátor, folyamatosan kialvó őrláng stb. Rendszerint a kazánt egy nap – a külső hőmérséklet függvényében – kettő vagy három alkalommal kell megrakni és egész nap kellemes meleget. Kézzel lehet adagolni és a fahulladékot közvetlenül az égéstérbe kell betenni. A kazán horganyzott burkolattal van borítva, a biztonsági követelményeknek tökéletesen megfelel. Az égéstér alatt helyezkedik el a ventillátor, működését termosztát szabályozza, amely a kivezető nyíláson keresztül a forró levegő áramlását elősegíti. A kazánból kiáramló meleg levegő, ahogy már említettük, csőrendszerbe köthető.

NÉZZE MEG AZ ÖNHÖZ KÖZEL ESŐ REFERENCIÁINKAT!

Lezsák Zsolt (Le-Gyen Kft., Tamási, 20 fő)
Tökéletesen bevált a két Fabbri kazánunk, olyannyira, hogy már megrendeltem a harmadikat is. A kazánok pillanatok alatt felfűtik a két 400 m2-es üzemcsarnokunkat. Sőt a nyári rekkenő hőségben a beépített ventillátorokkal még a csarnok szellőztetése is megoldható.

Bánszky. Attila (Atico Kft., Budapest, 6 fő)
A földgáz magas ára miatt fenntartása, üzemeltetése sokkal olcsóbb, mint a gázfűtésesé. Mi hulladékfával tüzelünk. A felmelegedési idő minimális, gyorsan meleg lesz a műhelyben. Nincs vele problémánk.

Kindler. Róbert (Gerecse Bútor Bt., Tarján, 2 fő)
190 m2-es műhelyt fűtünk a Fabbri kazánnal. Egyszerű a karbantartása, évente egyszer kell csak tisztítani. Ha ez megvan, bármit el lehet benne tüzelni. A kivitelezést gyorsan saját magam megoldottam a drága és hosszadalmas melegvizes radiátorrendszer tervezése helyett. A levegőszállító csőrendszer kiépítése egyszerű volt, ráadásul mindez sokkal alacsonyabb költségek mellett történt.


Tetszett a cikk?