Nyomtatott felületek, amelytől a terek életre kelnek

A fenti elvárások nyomán kezdődött el a nyomtatott üveg alkalmazása lakásainkban, mint funkcionális és design elem. Tehát a termék nem pusztán egy képként, mint díszítőelem jelenik meg, hanem technikailag is jelentős az alkalmazása, például mint térelválasztó, tolóajtó, vagy konyháknál hátlap a megszokott és sokszor unalmas csempe helyett. Nézzük, hogy konkrétan miről van szó. Egy olyan nyomtatási technikáról, melynek segítségével cégünk üvegre, csempére, fém-, fafelületekre nyomtat hő- és UV-hatásoknak is ellenálló egyedi esztétikai réteget.

A fenti szublimációs technika a fényképészeti nyomtatásból terjedt el, az eljárással nyomtatott képek nagyon jó minőségűek és ellenállóak, sokoldalú felhasználást nyernek egyéb területeken is, például plasztikkártyák, pólók, marketingeszközök nyomtatása. A terméken megjelenő kép vagy mintázat teljesen egyedi lehet, melynek csak képzeletük szab határt, amely mint tudjuk, végtelen. Választhatunk a grafikák és fotók végtelen sorából, amely – bizonyos feltételek teljesítése esetén – akár saját produkciónk is lehet. A nyomtatásra szánt fotónak legalább 150 dpi felbontásúnak kell lennie. A végtermék maximális mérete 1555x2555 mm. A nyomtatott technológia alkalmazása rendkívül széles körű lehetőségeket nyújt új és felújított terek tervezése során egyaránt.

A termék nagyon népszerű a konyhákban csempe helyett használva, az alsó és felső szekrényelemek között. Megfelelő rögzítőrendszert használva LED-szalagokat építhetünk be az üvegpanel mögé. Az így kialakított világítás egészen különleges hatású felületet eredményez. Amire kevésbé gondolnánk, hogy akár bútorfrontnak, tolóajtónak is használhatjuk a nyomtatott üveget, így nem pusztán üveghatású, hanem valóban üveg lesz, amely utánozhatatlan a látvány szempontjából. A nappaliban kézenfekvő az attraktív képek elhelyezése, azonban nyomtatott üveget akár falburkolatként is alkalmazhatunk. A termék tulajdonságai a fürdőszobai alkalmazást is lehetővé teszik, akár egy zuhanyzókabin vagy üveg tolóajtó formájában is.

 


AC Print Zala Kft.
Alibánfa, Deák Ferenc u. hrsz. 36/1
Telefon: 30/790-3133.
www.acprint.hu 


Tetszett a cikk?