Új Nestro fejlesztések

NE 350 KOMPAKT ELSZÍVÓ

A kis- és középüzemi technológiák egyik befutója az új NE 350 kompakt porelszívó berendezés, amelynek maximális teljesítménye 8000 m3/h. Főleg olyan üzemek számára előnyös ez a megoldás, akik viszonylag fejlett gépparkkal rendelkeznek, de egy kültéri szűrőház építésének költségei túl magasak lennének számukra. Ezért általában több kisebb elszívót alkalmaztak, ami kevésbé gazdaságos megoldás. Az NE 350 berendezés üzemen belül is elhelyezhető, 4 db könnyen cserélhető portároló konténerrel szerelték fel, és a maradék portartalma a szabványokban a faporokra előírt 0,1 mg/m3 alatt van. 
 


 

NST 75 CSISZOLÓ- MUNKAÁLLOMÁS

Manapság elvárás a kézzel vagy elektromos kisgépekkel végzett csiszolás esetében is a hatékony elszívás. A Nestro NST 75 csiszoló-munkaállomás 7500 m3/h névleges teljesítményével 95%-os hatásfokkal tartja tisztán a munkakörnyezetet. Előnyei közé tartozik, hogy az alsó elrendezésnek köszönhetően az asztal teljesen körüljárható, a keletkező port pedig a közvetlenül alulról érkező áramlat magával sodorja. A levegő-visszatáplálás mindig gondoskodik a kellemes munkahelyi atmoszféráról. 

NFHSU 9/9-15 SZŰRŐHÁZ

Ez a készülék az elszívot t hulladék átmeneti tárolására szolgál, kis helyigényéhez mérten nagy szűrőfelülettel rendelkezik. A kiállításon bemutatott 87 m2-es szűrőfelülettel rendelkező berendezést egy brikettpréssel is összekapcsolták, amely a keletkező forgácsot közvetlenül energetikai hasznosításra szolgáló 60 mmes átmérőjű fabriketté préseli. 

LEMEZSILÓ

Bár a kiállításon a méreteiből adódóan csak kicsinyített modellként szerepelhetett, mégis nagyon fontos szerepet kap a cég termékválasztékában a lemezsiló. Ellentétben a betonsilóval, teljesen lebontható és áttelepíthető, sőt a kapacitása is bővíthető hozzáépítéssel, a vevői igényeknek megfelelően.

ÉLŐBEN, MŰKÖDÉS KÖZBEN

Mint az megszokott, a Nestro most is a gépgyártókkal karöltve komplett elszívást biztosított a működés közben bemutatott megmunkálógépeknek. Idén a Homag cég standján működő 35 nagyipari gép elszívását biztosították a belső térben elhelyezett szűrőházakkal. Itt a legmodernebb technológiák sorakoztak fel, többek között egy brikettpréssel kombinált NFHSU 9/9-30 szűrőház, amely 174 m2 szűrőfelülettel, két ventilátorral és 13 000 m3/h légszállítással rendelkezik. A látogatók azt is megfigyelték, hogyan lesz az elszívott forgácsból rögtön tüzelésre alkalmas brikett. De a technológiák sorában megtalálható volt a pelletprés, a korszerű kitároló rendszer, valamint egy Jetfilter NSJ szűrő, amely moduláris rendszere révén 4000–150 000 m3/h között az igényeknek megfelelően építhető fel. 


Tetszett a cikk?