Jagram Pro: Nagyobb hatékonyság a raktározásban

A Jagram Pro cég rétegelt fa íveket gyárt például kerti bútorokhoz, 45 centiméter hajlítási sugártól  akár 19 méter fesztávolságig. A lengyelországi Susz-ban található raktárnak ennek megfelelő rugalmassággal kell rendelkeznie: Itt történik a gyártáshoz szükséges fa anyagok, valamint a kész rétegelt fa ívek raktározása is az ügyfelek számára. Az ott raktározott anyag hosszúsága 1,5 és 12 méter között változik. A raktár kapacitásának optimális kihasználásához elengedhetetlen a raktározási szintek közötti távolság egyszerű állíthatósága – a raktározandó rétegelt fa ívek és fa csomagok méretétől függően.

Emiatt döntött a Jagram Pro már első alkalommal is raktárának berendezéséhez az OHRA állványrendszerei mellett. Elégedettségüket is mutatja, hogy a 2003-as kialakítást követően a 2015-ben szükségessé vált bővítésnél ismét az európai piacvezető karos állványait alkalmazta. Az OHRA rendszerben a karok felszerelése nem hegesztés vagy csavarozás útján történik, hanem rugalmasan, 100 milliméteres raszterben, az állványszerkezetbe történő beakasztással. Így szerszám nélkül is lehetséges a karok beállítása, az állványokat gyorsan a tárolandó termékek méreteihez lehet igazítani. Mindemellett a beakasztott karok ütközés esetén kitérnek, ezzel elkerülhető az állványok és a raktározott áru megrongálódása.

Az állványok valamennyi tartóeleme tömör falú, melegen hengerelt acélból készül. Ez a szerkezet ütközések esetén is megtartja statikai tulajdonságait. Valamint nagy terhelhetőséget, karcsú építési módot biztosít, és ezzel az adott terület optimális kihasználását teszi lehetővé. Mivel a Jagram Pro cégnél kültéren vannak felszerelve az állványok, ezért közvetlenül az állványszerkezetre szerelhető tetővel lettek ellátva. Ehhez az OHRA a helyi meteorológiai körülmények – mindenek előtt a várható hóterhelések – figyelembe vételével statikai számításokat végzett.

A Jagram Pro cég raktára ma összesen tizenkét sor 5 méter magas és 20 méter hosszú állványsorból áll. Az OHRA állványaival nem csupán nagyobb raktárkapacitás kialakításra került sor, hanem minimálisra csökkentek az állványok és az áru megrongálódása miatt felmerülő költségek is. Az állványok egyidejűleg lehetővé teszik a raktárkészlet jobb áttekinthetőségét is, és rövidebb kezelési időt biztosítanak.

A Jagram Pro cégről:
A Jagram Pro cég a rétegelt fa ívek egyik piacvezető gyártója Lengyelországban és Európában is. A cég alapítására 1987-ben került sor. A modern technológia alkalmazása lehetővé teszi akár 19 méter fesztávolságú rétegelt fa ívek gyártását is, az esztétikai és minőségi elvárások megtartása mellett. A cég 3,8 mm és 22,5 mm vastagság közötti vékony lemezek felhasználásával gyártja az íveket. Mindez akár 45 cm hajlítási sugarú, illetve kisebb, 15 cm hajlítási sugarú szerkezeti faelemek gyártását is lehetővé teszi.

Az OHRA cégről:
Az OHRA Regalanlagen GmbH cég székhelye a Köln közelében levő Kerpen városában találhaó. A cég, többek közt, az építőanyag- és a fémkereskedelem, valamint a faipar számára kínál raktár- és állványrendszereket. Az OHRA a karos állványok európai piacvezető specialistája. Kifejlesztette többek között az önbiztosító, beakasztható konzolos kart, amely ma minden karos állványrendszer alapja, amely ütközések esetén kitér, így nem okoz kárt a tárolt árucikkekben. Az OHRA állványrendszereihez kizárólag kiváló minőségű, tömör falú, melegen hengerelt, szabványos szerkezeti acélt használ. Ma az OHRA, a raktározás és az anyagmozgatás kiválasztott beszállítóihoz fűződő tartós üzlettársi viszonyok keretében, a karos és a palettás állványrendszerek teljes rendszermegoldásait kínálja, . Ide tartoznak az állványkezelő készülékekkel, komissiózó állomásokkal, szabadon konfigurálható raktárkezelő szoftverrel és anyagáramlás-számlálókkal felszerelt automatizált megoldások is. Az OHRA cég13 európai országban saját értékesítési irodával rendelkezik.


További információk:

OHRA Regalanlagen GmbH
Marketing osztály
Alfred-Nobel-Straße 24-44
D-50169 Kerpen
Tel.: 02237/64-0
Fax: 02237/64-152
E-mail: cataldi@ohra.de
Internet: www.ohra.hu


Tetszett a cikk?