BI-MATIC L-Tec nullfugás rendszer, azaz „zéró ragasztási vonal”

Bármely esztétikai követelménynek megfelel. A szél és a felület közti színfolyamatosság olyan kivitelt biztosít, mely sokkal inkább hasonlít egy festett, mint egy műanyag panelre. Ezt a megjelenést „zéró ragasztási vonalnak” neveztük el, és a jövőben minden konyhai bútorlap és látható bútoralkatrész-gyártónak ezt a megoldást kellene alkalmaznia prémium minőségű bútorok előállításakor. 

A „zéró ragasztási vonal”-at úgy lehet elérni, hogy különböző polimerek ko-extrudálásával megvalósított speciális éleket alkalmazunk. Ezek az élek egy polypropylénből készült funkcionális rétegből épülnek fel (PP 0,2 mm vastag). Az élzáró folyamat során a réteget különböző technikák (lézer, plazma vagy magasnyomású levegő) alkalmazásával összeolvasztjuk az alsó réteggel. Az él úgy kapcsolódik össze a panellal, hogy a polimer szálak összefonódnak a panelszálakkal.  A PP napjainkban ko-extrudálással készül és a következő anyagokra lehet alkalmazni: PP, PVC, akril és ABS.

BI-MATIC L-Tec Légrendszer 

Használjon eltérő rendszert (400–600 °C) , és hagyja, hogy a polimer reakcióba lépjen, majd előidézze a funkcionális réteg megolvadását. Az eredmény elképesztő! A tényleges maximális munkasebesség 11 m/m, amennyiben a leggyakrabban alkalmazott 18 mm-es panelt használjuk azért, mert a speciális ko-extrudált szélek 23 mm magasak. Az L-Tec Air System már tesztelés alatt áll, a nagyobb sebesség elérése érdekében.

 


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-januar-14


Tetszett a cikk?