Elegancia és pontosság

A Kesseböhmer vasalatrendszerek már bebizonyították, hogy egyedülálló termékeik mind a vevői igényeket, mind a termékeiktől elvárt minőségi kritériumokat is maximá-lisan kielégítik. „Dispensa” névre hallgató kamraszekrény termékcsaládjuk – amely már évek óta fellelhető a piacon – alapján fejlesztették új vasalatrendszereiket, töb-bek között a Dispensa Junior III és a Convoy fantázianévvel ellátott termékeiket.

A Junior III egy alsószekrényben használható kamravasalat, amely minden erősségét örökölte a termékcsalád jól kigondolt alapszer-kezeteitől. A Dispensa vasalatok mind gondosan létrehozott design termékek, de egyediségükön kívül fontos tulajdonságuk, hogy könnyedén beépíthetőek a többi rendszerbe is, mivel alapszerkezetüket tekintve közel azonosak. Újdonságuk abban rejlik, hogy egyedülálló dolgot teremtettek mind a variálhatóságban, mind pedig a rendsze-rezés világában. A bevált kiegészítők típusait nem változtatták meg; a front- és a vasalat egyaránt „Clickfixx”-rendszerű, a csillapítást tekintve pedig „SoftStopPlus”-t alkalmaznak.

EGYSZERŰSÉGÉBEN LENYŰGÖZŐ

A Convoy Lavido vasalatok egyszerűségükben lenyűgözőek. Kimondot-tan elegáns megoldást nyújtanak a kamravasalatok terén, és megtestesí-tik mindazt, amit a Convoy termékcsalád képvisel. A magas szekrények három oldalról megközelíthetőek, így a bennük elhelyezett tárgyak jól láthatóak, könnyen hozzáférhetőek. Szabadon kombinálhatóak a legtöbb fronttípussal, illetve számos tárolókosárral is kompatibilisek, az oszlop teljes hosszán tetszőlegesen, fokozatmentesen rögzíthetőek. Nem csak a konyhákban való rendszerezésre használható, eleganci-ájának köszönhetően étkezőhelyiségekben vagy akár irodákban is alkalmazható. A gondos tervezés miatt pontosan azt a minőséget és prémium technológiát kapjuk, mint amit elvárhatunk a Kesseböhmer termékeitől. A Convoy Lavido kamravasalatok 900 mm-es minimum kor-puszmagasságtól beépíthetőek, terhelhetőségi felső korlátjuk 130 kg.

Az, hogy a variációk száma határtalan lehet, az alkatrészek kom-patibilitásából adódik. Így a magas szekrények kamravasalatai összehangolhatóak az alsó szekrények kihúzható mechanizmusaival. Rendszerezésbeli újdonságaik a kosarak, illetve osztórendszerek. Az Arena kosarak kivitelét tekintve fém és üveg relinggel is elérhe-tőek, és mintául szolgáltak az új belső rendszer megálmodásánál, a „YouboxX”-nél.

A YouboxX egy fémsín alapú kosár, amely a vasalat tartókeretére felakasztható. A különböző kivitelű funkciós dobozok szintén könnyedén felfüggeszthetőek a sínprofilra. A dobozok megjelenésükben leginkább a porcelánra hasonlítanak, amely ellenáll az igénybevételeknek, természetes megjelenésűek, de igazából egy műanyag polimerből készülnek.

A szettek úgy vannak összeállítva, hogy a vevő könnyedén kialakít-hassa a saját elképzelésének leginkább megfelelő belső rendszert. A tárolóboxok különböző méreteihez a rendszer képes alkalmazkod-ni, a fémsín magasságában állítható, míg a dobozok vízszintesen elcsúsztathatóak.

Ezt a tárolórendszert piacra kerülése óta öt szettben kínálják. Mindegyikben kialakítható a rend, így abszolút átlátható szisztémát építhet ki annak használója. Az előkonfigurált szettekben minden-nek megvan a saját helye, így külön részt kaptak a tányérok, az evőeszközök és a fűszerek.

Műszakilag abszolút igazodik az általános feltételekhez. Kivitelét tekintve megrendelhető 300, 400, 450 mm szélességben az oldal falra, míg 500, 600 mm szélességben a korpuszfenékre rögzíthető. Ennek köszönhetően akár már meglévő korpuszba is könnyedén beépíthető.

Egy konyha kialakításában az egyik legfontosabb szempont, hogy minél több „üres” munkafelület maradjon, de minden eszköznek meg legyen a saját helye. Így a legkézenfekvőbb, ha a tárolóegységeket a munkapult felett, a falon helyezzük el. Ám hosszú távon ez sem feltétlenül jó megoldás, mivel így nehezen hozzáférhető lesz a szekrény, vagy ha túl magasra szerelik, mindennap megnehezítheti életünket.

Erre a problémára a Kesseböhmer kiváló megoldást talált „iMove” felsőszekrény-vasalatával. A szerkezet lényege, hogy nem kell nyúj-tózni, ha szükségünk van valamire a felső polcról – egy könnyed mozdulattal lehúzzuk a liftszerű szerkezetet, így a benne tárolt dolgok könnyedén átláthatóak és hozzáférhetőek.

Hűen a márkanévhez, ez egy rendkívül precíz, gondosan megter-vezett, csillapított mozgást végző termék, amely végeredményben a kényelmet biztosítja. Lényegében itt egy speciális íves pályán való mozgás történik, ahol a tárolórekesz lefelé mozdul, miközben a korpusz elé érkezik. Ez azt jelenti, hogy nyitott állapotban nem is igazából polcként, hanem inkább egy tárolókosárként funkcionál, amelynek a hátsó részébe is könnyedén benyúlhatunk, anélkül, hogy az előtte lévő élelmiszereket kipakolnánk.

Műszakilag nagyon jól átgondolt szerkezetről beszélünk, a benne lévő speciális rugós mechanikának is köszönhető, hogy a vissza-csukás, vagyis a lift „feltolása” pontosan annyi erőt vesz igénybe, mint amennyit a lenyitása – vagyis biztosított a könnyed sínfutás a mozgási szakaszokon és a hangtalan érkezés a végállásoknál. Érdekessége még, hogy a mozgatás könnyedségét nem befolyásolja, hogy az adott polcon éppen mekkora súly van, pontosan ugyanúgy „viselkedik”, ha éppen üres vagy tele van pakolva.

Az iMove vasalat két variációban kapható: az egyrészes „Tray-Set“ 50, 60, 80 és 90 cm széles korpuszokhoz, 470 mm-es korpuszma-gasságtól alkalmazható. A front nyitásmódja nem befolyásolja a mű-ködtetését, tehát nyíló és felnyíló ajtó mögé egyaránt felszerelhető. A „Double-Tray-Set“ két lenyíló polcot tartalmaz, és 50–60 cm széles felső szekrényekhez alkalmazható 710 mm korpuszmagasságtól.

Bővebb információ:
www.butorkellek.hu
www.kessebohmer.com


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-majus-23-25


Tetszett a cikk?