Elegáns korpusszerelés kattintással

Májusi számunkban mutattuk be az OVVO cég új korpusz gyorsszerelési innovációját, az OVVO műanyag klipszeken alapuló korpuszrögzítési rendszert, amelyek segítségével láthatatlan kötések hozhatóak létre a korpusz különböző panelalkatrészei között. A klipszek fészkeinek kialakítására a Virutex már meg is jelent a piacon az AB181 marószerszámával, amely kifejezetten az OVVO forradalmian új csatlakozó rendszeréhez lett kialakítva.

AZ OVVO-RENDSZER
Az OVVO lényege az a speciális műanyag rögzítő rendszer, amely a fogadóelemekből és a rögzítést létrehozó köztes klipszelemből áll. A rögzítő elemek a lapalkatrész réseibe kerülnek, a klipszelemmel pedig a helyszínen vagy szereléskor lehet a kötést egy összepattintással létrehozni. A kötés létrejöttét, a zárást jól hallható hanghatás „igazolja vissza". 

Az OVVO esetében is egy maróval kell egy speciális fészket kialakítani a munkadarabon, legyen az alapanyag éle vagy a felülete. A marószár vége szélesebb a szárához képest, ezért az anyagban oldalra elmozgatva a kialakított fészekben alul egy perem alakul ki, amely szilárdan tartja a résbe kerülő fogadóelemet. A rendszer egyszerűségéből következően a rögzítő elem fészke kézi maróval, asztalos maróval, de akár CNC-vel is könnyedén kialakítható, és a szögben történő laprögzítés is gyerekjáték.

Az OVVO legfontosabb előnyei:

  • Teljesen láthatatlan csatlakoztatás, az összeszerelés után nincsenek lyukak vagy rések.
  • A kötőelemnek jelenleg két verziója érhető el. Az egyik esetben a kötés bonthatatlan és végleges, a másik verzió oldható kötést tesz lehetővé.
  • A bútor könnyű, végleges összeszerelése. A koncepció egy nyomó-illesztő megoldás, amely lehetővé teszi két anyag egymáshoz történő illesztését, könnyedén, hagyományos segédeszközök használata nélkül. Csak pattintsa össze a csatlakozókat. Úgy kalkuláltuk, akár 80%-os időmegtakarítás is elérhető helyszínen történő szerelésnél ezen csatlakozó rendszer használatával.
  • A szállítási volumenek minimum 50%-kal csökkennek, a „lapra szerelt csomagolásnak” köszönhetően. A sérülés kockázata is minimálisra csökken.
  • CNC-technológiával 2 lépéses marási folyamatról beszélhetünk, szemben a tradicionális 3 lépéssel, amely a marásnál 30%-os időmegtakarítást jelent. Nincs szükség speciális szoftver alkalmazására.
  • Egy sor csatlakozó áll rendelkezésre a különféle anyagú és vastagságú táblákkal történő munkavégzéshez.


Az AB181 akár köszörülés esetén is jó szolgálatot tehet az OVVO fej leszerelését követően

A VIRUTEX AB181 UNIVERZÁLIS MARÓGÉP
A Virutex teljesen friss fejlesztése az AB181 marógép, amelyet alapvetően az OVVO klipszes rögzítő rendszer fogadófészkeinek marásához fejlesztett ki a gyártó. Az 1000 wattos fordulatszám-szabályzós marógépe nagyon gyors munkát, megmunkálást tesz lehetővé. A marógépen könnyedén beállítható a megmunkálandó panel vastagsága, a marás mélysége.

A marófej természetesen dönthető és a járatos szögek -0°, 45°, 90°-ban rögzítettek, így másodpercek alatt újrapozícionálható a szerszám. A szerszám munkadarabra felfekvő bázisfelületei csúszásmentesítettek és természetesen a karcolás okozása is kizárt a talppal.

A VIRUTEX AB181 azonban nem csupán egy célszerszám. Az OVVO fej leszerelését követően más opcionálisan beszerezhető fejmegoldással akár felsőmaróként, profilmaróként vagy önmagában csiszoló-köszörű gépként is kiválóan megállja a helyét.



A fészek maró fej eltávolítását követően más opcionálisan beszerezhető fejmegoldással akár felsőmaróként, profilmaróként is kiválóan alkalmazható a Virutex új marómegoldása


Bővebb infó: www.paliszander.hu


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-augusztus-20-22


Tetszett a cikk?