PLUG-AND-PLAY – Egyszerűbben nem is lehetne

Az utóbbi évek egyik kedvelt innovációja a bútor világítással és hangkomponensekkel való integrációja, a fényforrásként és erősítőként/hangszóróként is funkcionáló bútorok megjelenése. A Häfele harmadik generációs, Loox névre hallgató LED-világításrendszere és a kapcsolódó nagyon széles hang- és multimédia komponensek ezt a két területet szinte tökéletesen lefedik a kínálatban.

A tökéletes kiindulópont egy ilyen rendszer installációjakor a Loox tápegysége, amelynek segítségével számtalan LED-es világítóegység és hangrendszer kapcsolható egybe és vezérelhető majd később a bútorban, belsőépítészeti megoldásban. A modulárisan kifejlesztett rendszer pofonegyszerűen, szerszámmentesen szerelhető, a rendszerelemek a ma már „Plug-and-Play szabványnak" megfelelően az összecsatlakozást követően működnek és együttműködnek. A fény és a bútorok, lakásberendezések integrációja szimbiózisban a lakótér-megvilágítással egyedi és harmonikus hangulatot hoz létre. Az egyes fénykomponensek tökéletes összhangja meggyőző hatással bír, ami mindig több ügyfelet ejt rabul. A Loox LED-es világításrendszerrel sikerült a bútor negyedik dimenzióját is érzékeltetni, a változtatható megvilágítás mértéke és színe pedig folyamatos harmóniát biztosít, gazdaságos üzemeltetés mellett.

A jelenlegi trendeknek megfelelően a rejtetten beépíthető Häfele 105 és 420 hangrendszer a bútorokból alternatív CD-lejátszót, rádiót vagy kihangosítót varázsol. A hangrendszer Bluetooth-kapcsolattal van felszerelve és akár 4 db vibrációs hangszóróval is együttműködik. A vibrációs hangszórók olyan eszközök, amelyek a különböző anyagokhoz – fa, fém, üveg – rögzítve azokat hangsugárzókká képesek alakítani, tehát ebben az esetben maga a bútor a hangdoboz, a hangrezgést közvetítő elem. Ez a megoldás meglepően jó hangminőséget produkál, mind a zene, mind az élőbeszéd tekintetében. A hangforrás vezérlése a Bluetooth-kapcsolaton keresztül bárminemű kábeles összeköttetés nélkül elvileg bármilyen kompatibilis eszközzel megvalósítható, mint okostelefon, tablet, laptop stb. A Häfele hangrendszere segítségével különleges tulajdonságokkal tudja a gyártó a bútort felöltöztetni, ami komoly versenyelőnyt jelenthet az innovációra fogékony ügyfelek esetén.

Mielőtt lemerülne a smartphone és eljönne a világvége

A mobiltelefonok mai világunk nélkülözhetetlen kellékei, amikkel konstans csüggünk a hálózaton. A telefon lemerüléséről szó sem lehet. De erre is van megoldás a Häfelénél, a bútorba integrálható kábel nélküli töltőállomás. A mobilt csak a bútor megfelelő pontjára kell fektetni és már indul is az akku feltöltése.

Könnyű szerelhetőség, szín alapú csatlakozóazonosítás

A Loox és Sound szíve az intelligens tápegység és vezérlő, amely a világ majd’ minden országának feszültség- és frekvenciaviszonyai között problémamentesen működik. A szabványosított aljzatrendszer és az egyes csatlakozók színekkel való csoportosítása nagyon egyszerűvé és egyértelművé teszi a rendszer összeállítását. A szükséges elemek problémamentesen szerelhetőek a hátfalra, a tápegység 12 volt feszültségtartományban 3x60 watt teljesítményt, míg 24 volt feszültségen 3x75 watt teljesítményt tud szolgáltatni az aktív elemeknek. Ezáltal nagyobb rendszerek is könnyedén kiszolgálhatóak egy tápegységről. A Loox természetesen nemzetközi tanúsítványokkal rendelkezik, így a világ bármely országában alkalmazható, termékként exportálható.

Moduláris LED-világítás és kapcsolók

Újdonság a szortimentben a modulárisan felépített LED-világítás. A 12 voltos világítóegységek, a LED 2025 és LED 2026 58 mm-es furattal, a LED 2040 pedig 35 mm-es furattal rögzíthető, az egység egy szabványos világítótestből, kapcsolódó különböző hosszúságban elérhető kábelezésből és a beszereléshez szükséges tartókból áll. A LED -egységek magas fényárama munkaterületek megvilágítását is lehetővé teszi, bár alapvetően a rendszer inkább lakóterekre lett kitalálva. Mindegyik LED-rendszer 3 standard színhőmérséklettel – 3000, 4000, 5000K – érhető el.

A szintén modulárisan felépített

Loox kapcsolók mindegyik rendszerrel egyűttműködnek, csak össze kell dugni a komponenseket, gyorsan szerelhetőek és upgradelhetőek. Új lehetőség, hogy megjelentek a kínálatban a kapacitív kapcsolók, amelyek egyszerűen elrejthetőek, érintésre aktiválhatóak és képesek a fokozatmentes fényerő beállítására is.


Kapcsolódó dokumentum:


asztalos-szeptember-48-49


Tetszett a cikk?