Szárítókamrák igény szerint

A soproni innoLignum kiállításon vásári díjat kapott a JG-MAX Bt. Bencses Gábor ügyvezetővel beszélgettünk.

– Miért is kapták a vásári díjat?
– Hosszú évek óta jelen vagyunk az innoLignum rendezvényén, több száz négyzetméternyi területen mutatjuk be a tüzifa-daraboló és -hasító gépeket, erdészeti aprítógépeket, csörlőket, tuskómarókat. Nyilván ezt értékelték most a szervezők.

– Ez persze egy erdészt lázba hoz, de a riport egy asztalosújságban fog megjelenni. Nekik is tud valami izgalmasat ajánlani?
– Tavaly kezdtük el forgalmazni az Incomac cég szárítókamráit, melyet családi berkeken belül eddig a Viking's Bt. forgalmazott. Azt megelőzően az Incomac technikusaként a telepítéses beüzemelés volt a feladatom Magyarországon és külföldön egyaránt.

– Milyen típusú kamrákról van szó?
– Fűrészáruk szárítására alkalmas konvekciós és kondenzációs kamrákat kínálunk, illetve tűzifa szárítására, valamint faanyagok csírátlanítására alkalmas hőkezelő kamrák, gépészetek telepítését is vállaljuk.

– Mit lehet tudni a kamrákat gyártó cégről?
– Az INCOMAC cég szívügye már az 1975-ös kezdetektől fogva egy olyan műszaki szakemberekből álló csapat felállítása, akik a légkondicionálásban és a faanyagkezelésben is egyaránt otthon vannak. A cég mára 5 kontinensen, 50 országban van jelen és tízezer darab feletti beüzemelt berendezéssel büszkélkedhet. Mindezt persze folyamatos kutatások eredményei kísérik, melyek tervszerű gyártással, és a legmodernebb számítógép-vezérlésű gépészettel párosulnak. Minden egyedileg gyártott kamra tesztelt és szigorúan ellenőrzött, így a vevő számára minimálisra csökkenthetők a problémák.

– Említette, hogy modern technológia van jelen a gyártásban. Mit jelent ez pontosan?
– Az INCOMAC gyártástechnológiája messze előrehaladott: mind az alumínium- és acélelemek vágása, hajlítása, mind azok hegesztése is számítógép-vezérelt gyártósorokon történik. Ez nemcsak a pontos munkavégzést teszi lehetővé, hanem a maximális rugalmasságot is – könnyedén kielégítve ezzel az egyedi vásárlói igényeket.

– Hol kaphat az érdeklődő további felvilágosítást?
– A +36-70/537-5387-es telefonszámon, illetve Baján, a Grassalkovich u. 3. szám alatt.


Kapcsolódó dokumentum:


tervezestol-a-kivitelezesig-szaritokamrak-igeny-szerint


Tetszett a cikk?