Pontosan, szellősen

Bár a kültéri, kerti programokon már túl vagyunk, a teraszépítés ismérvei mindig időszerűek. Aki pedig időben felkészül, annak a jövő évi szezon is jobban indulhat.

A fischer TERRADEC névre hallgató teraszrögzítő elemei a teraszburkoló padlólapok látható és láthatatlan rögzítését, valamint a teljes építmény szintezését kínálják biztosítani igényes, ám egyszerű megoldásokkal. A műanyag, fekete színű rögzítőelemek a fából és az alumíniumból készített tartószerkezetekhez is alkalmazhatók.

LÁTHATÓ RÖGZÍTÉS

Ez az elem a teraszburkoló padlólapok egységes hézagméretű sorolását segíti úgy, hogy a padlólap és az alatta lévő fa tartószerkezet között jól szellőző távtartást biztosít. A cég az előfúráshoz olyan, a fúrószárat rögzítő fúrósablont is kínál, ami nemcsak a kívánt fúrási mélységet mutatja, hanem a csavarfejek süllyesztését biztosító hornyot is kialakítja – egy lépésben.

Típusneve: FTA-V.

LÁTHATATLAN RÖGZÍTÉS

A horonnyal ellátott teraszburkoló anyagok esetében a rögzítő elem a szomszédos burkoló padlólapok hornyaiba kapaszkodva a fektetés után csavarozható le. Ezen kívül a hornyolt elemekhez az indító- és a zárórögzítést biztosító, ún. start indítóelem is beszerezhető. Kívánt horonyméretek: 5,5–11 mm közötti horonyfalvastagság, és 9 mm horonymélység.

Típusneve: FTA-ISW/ISA.

Horony nélküli teraszburkoló anyagok esetében a megfelelő rögzítőelemeket még a fektetés előtt – a kívánt szélességre állítva – kell a burkolóanyaghoz csavarozni, majd a fektetés után rögzíteni. Kívánt padlólapszélesség: 120–150 mm-ig.

Típusneve: FTA-ISW/IPA.

Az egységes méretű hézagolás és a szellőzés mindkét módszer esetében biztosítva van.

TÁMASZTÓTALP

Ott, ahol a terasz egyenetlen vagy változó szintezésű talajra épül, nagy segítséget nyújt az állítható magasságú lábazat. A burkolat alatti rejtett támasztótalpak az alátétfát rögzítik, így a teljes szerkezetet szintezhetjük, valamint a vízelvezetés érdekében lejtést adhatunk neki – akár utólag is. A háromféle alapméretű talp által nyújtott szintezési lehetőségek: 25–40 mm-ig, 35–70 mm-ig, illetve 65–155 mm-ig.

Típusneve: FTA-UF.

A további tartozékok között megtaláljuk a tartószerkezet alá helyezhető gumilapokat (3, 8, és 20 mm-es vastagságban), a tartószerkezet és a padlóburkoló anyag közötti védelmet biztosító öntapadós védőszalagot éppúgy, mint a korrózióálló csavarokat – standard, valamint a nyak alatti menetrésszel ellátott Power-Fast kivitelben. 

www.fischerhungary.hu


Kapcsolódó dokumentum:


a-teraszepites-tartozekai-a-fischertol-pontosan-szellosen


Tetszett a cikk?