Sok konyhapult egészen kis helyen

Széles választékkal rendelkező raktárának bővítése és korszerűsítése keretében a magyar Greenteam Kft. a Nypan testvérvállalatával együttműködve, mozgó alvázra szerelt OHRA karos állványokkal modernizálta raktári technológiáját. A hét állványsorból álló rendszerben, tíz szinten több mint 140-féle konyhai munkalap tárolható, egészen kis helyen. A mozgatható állványokkal a Greenteam adott alapterületen nemcsak több árut tud tárolni, hanem a távvezérelhető alvázaknak köszönhetően sokkal gyorsabban fér hozzá a tárolt árukhoz.

Az említett cég már a korszerűsítés előtt is használt mozgatható állványrendszert legfeljebb 4100 mm hosszú munkalapok tárolására. Ezek az állványok azonban még saját készítésű, kézzel mozgathatóak voltak. A rendszert le kellett cserélni egy korszerű meghajtó- és vezérlőtechnikával ellátott új megoldásra.

A Greenteam, illetve a Nypan az OHRA megoldását választotta. A németországi Kerpenben található vállalat már korábbi közös projektjeiben is nagy rugalmasságról tett tanúbizonyságot.

Az új konyhapultraktár hét állványsorból áll. Minden sor 6600 mm magas, 3300 mm hosszú és négy tartóból áll, amelyekbe igény szerint rugalmasan kilenc kar akasztható be. Így összesen tíz tárolószinttel rendelkezik – a legalsó a tartólábak szintje. A szélső sorok egyoldalasak és a padlóhoz vannak rögzítve, a többi sor pedig a padlóra fektetett síneken gördülő állványkocsikon mozgatható.

Az állványkocsik a rájuk szerelt állványokkal szorosan egymás mellett állnak. Ha szükség van egy árura valamelyik szintről, a kocsik szétjárnak és megnyitják a kívánt folyosót. A kocsik a targoncáról távvezérelhetők, és igény esetén kézzel is mozgathatóak. Ilyen rendszerrel maximális helykihasználás érhető el, amely jelen esetben a meglévő tárolási kapacitás közel 100 százaléka.

A mozgó alvázas rendszer mellett az ügyfél a már meglévő OHRA karos állványainak magasságát 1040 mm-rel megnövelte, így további tárolószintekkel tudta bővíteni állványait.

Az új technológia átláthatóbbá és rendezettebbé teszi a raktár üzemeltetését. A munkalapok be- és kirakása jelentősen felgyorsult, és a kezelési folyamatok is javultak. Az OHRA a karos és a palettás állványrendszerek teljes rendszermegoldásait kínálja. Keresse a magyarországi értékesítőt! 


Kapcsolódó dokumentum:


mozgo-alvazra-szerelt-karos-allvanyok-sok-konyhapult-egeszen-kis-helyen


Tetszett a cikk?