750 tonna faáru mozgatása gombnyomásra

A termékekhez való könnyebb hozzáférés, és a termékpaletta bővítéséhez szükséges nagyobb hely biztosítása érdekében, a dél-tiroli Karl Pichler faáru-nagykereskedés mozgatható OHRA állványrendszerrel korszerűsítette raktárát.

A padlóhoz erősített régi állványrendszerrel ellentétben, az új rendszer csak egy munkafolyosót igényel az összes tárolóhely eléréséhez. Bármely tárolóhely elérhető két állványsor szétnyitásával.

A fent említett cég termékválasztéka faárukból és faanyagokból, valamint fapadlókból, teraszokból és homlokzati megoldásokból áll. Ezeket korábban rögzített állványokon tárolta. Az új raktárban 130 teherautónyi fatábla tárolható. A négy állvány egyenként 750 tonna faárut képes tárolni, 720 tonna önsúly mellett. Az állványok mozgó alvázra szerelése nemcsak különösen helytakarékos megoldás, hanem a tárolt áruk gyors és kíméletes elérését is lehetővé teszi. Ezért döntöttek úgy, hogy a régi raktárrendszert az OHRA teljesen automatizált, mozgatható rendszerére cserélik.

Az OHRA a raktárt mozgó alvázra szerelt négy két oldalas karos állvánnyal szerelte fel. A raktár két végét egy-egy egyoldalas karos állvány zárja le – ezek képezik a mozgatható állványrendszer vázát. A mozgatható állványok egyenként 34 m hosszúak és kereken 11 m magasak. A megkövetelt nagy teherbírás eléréséhez a 35 állvány mindegyike 450-es IPE profilból készült.

Ezek az OHRA termékpaletta legerősebb profiljai. 13 tárolási szinten 19,2 tonna terhet bírnak tartani. Az egyes mozgatható állványsorok teherbírása ezáltal 750 tonna – 720 tonna önsúly mellett. Az új állványrendszerrel a Karl Pichler szélesebb termékválasztékkal és rövidebb idő alatt tudja kiszolgálni vevői igényeit, a régi raktárral megegyező alapterületről.

A KARL PICHLER CÉG RÖVID TÖRTÉNETE

A Karl Pichler AG 1958-ban alakult meg, és ma már második generációs családi vállalkozásként működik. A nagykereskedelmi vállalkozás az évek során faárukra és faanyagokra szakosodott. Ügyfélkörét főként asztalosipari, ács- és tetőszerkezet-kivitelezők, melegburkolók és építészek alkotják. Folyamatos bővülésével 1990-ben és 1992- ben algundi központja mellett Brixenben és Bozenben is telephelyet létesített. 1995-ben megalakult Kematen i. T. (A) központú Karl Pichler Edelhölzer GmbH nevű partnervállalata. A vállalat négy telephelyről dél-tiroli, Trentino és észak-tiroli piacait látja el.

OHRA Regalanlagen GmbH
Krencsey Márton
Tel.: +36 70 386 1978
E-mail: info@ohra.de
www.ohra.hu

(X)


Kapcsolódó dokumentum:


750-tonna-faaru-mozgatasa-gombnyomasra


Tetszett a cikk?