Gördülős méretvétel – gördülékenyebben

Az asztalosok által kidolgozott és amerikai mérnökök tervezőasztalán továbbfejlesztett digitális mérőszalag forradalmasíthatja a gépeken használatos méretbeállításokat.

Az első mérőszalagokat az 1800-as években kezdték alkalmazni, s ezeket az 1900-as évek közepén elsősorban ergonómiai szempontok alapján és az anyag élettartamának növelésére törekedve fejlesztették tovább, s ez a nélkülözhetetlen eszköz ma is része szinte minden szerszámkészletnek, asztalosövnek.

Akik használják, tudják: a hagyományos mérőszalagokkal végzett munka során minden, a mérésre és anyagjelölésre fordított idő összeadódik, amikor vágni kell. A folyamat felgyorsításához modern technológiára van szükség, ezért a tervezők kifejlesztettek egy új, korszerű, könnyen használható mérőeszközt.   

Az M1 Caliber elnevezésű készülék a méréssel kapcsolatos információkat digitálisan tárolja, ezzel lerövidítve az anyagok mérésére és megjelölésére, a vágások elvégzésére fordított idő hosszát. 

Az M1 Caliber egy teljesen integrált, szabadalom alatt álló mérőeszköz, amely szinte bármilyen elmozdulást rögzít. A szerkezet részét képezi egy kis kerék, mely alatt csúsztatják a munkadarabot, így mérve az elmozdulást.  Az okos kis berendezés fűrészlap szélességét automatikusan hozzáadja minden, a készülékkel elvégzett méréshez, s mind a metrikus, mind az angol mértékegységgel képes számolni. Az M1 az egyenes mellett a szögletes, illetve a ferde vágások adatait is képes kezelni. A mért adatok a háttérvilágítással rendelkező LCD képernyőn jelennek meg.

Ez a kiterjesztett eszköz jóval pontosabb, gyorsabban használható és biztonságosabb, mint a hagyományos mérőszalagok. A beépített bilincs lehetővé teszi, hogy az M1 Calibert bármilyen fűrészhez egyetlen kattintással rögzítsük. A könnyen leolvasható kijelző, a nagyméretű gombok, az ütésálló polikarbonát agyag biztosítja, hogy az eszközt bármilyen munkahelyen alkalmazható legyen, és kesztyű viselése közben is használható.  A tervezők több mint 500 órán keresztül tesztelték használat közben, hogy megbizonyosodjanak róla: valamennyi szakmai szabványnak meglel. 

Forrás:

reekon.tools
kickstarter.com


Tetszett a cikk?