ProGrip vezetőrendszer

Kezdő és haladó asztalosok számára kínál sokoldalúan alkalmazható segédeszközt a ProGrip termékcsalád. A különböző kiegészítőkkel a munka gyorsabb, pontosabb és biztonságosabb lehet. Műhelyben, vagy akár helyszíni szereléseknél is hatásosan alkalmazható. A rendszer alapeleme három méretben érhető el. A 610, 915 és 1270 mm hasznos hosszúságú extrudált alumíniumprofil 50 mm széles és skálával van ellátva.

A vezetősínt gyorsan rögzíthetjük az integrált excenteres leszorítóval, mely az anyag élén fejti ki a szorítóerőt. Ezzel elkerülhető a pillanatszorítók alkalmazása, mely a legtöbb esetben akadályt jelentenek a munka közben. A szorítópofa fokozatmentesen állítható be a megmunkálandó anyag méretéhez igazodva.

A vezetővonalzóként történő alkalmazáson túl a gyártó táblásításhoz is javasolja az eszközt.

A ProGrip rendszer azonban a leírt két funkcióján túl sokkal többet kínál.

Az eszköz gerincét egy stabil alumínium profil képezi, amihez sok hasznos kiegészítő rögzíthető.

Asztalba épített felsőmarógép esetében tud nagyon hasznos lenni a „fésű”. Ezeket a kiegészítőket korábban fából készítettük és a legtöbb esetben pillanatszorítóval rögzítettük az asztallapra.

Ezzel a rendszerrel, akár több fésűt is felszerelhetünk (szerszám előtt és után) gyorsan és precízen. A köztes gépállításokhoz gyorsan tudjuk utána állítani a segédeszközt a marokcsavarokkal.

A sínhez ütközőket is tudunk szerelni. Ezekkel gyorsan tudunk kezdő és végállásokat beállítani. Nincs elkeserítőbb annál, mint amikor túlmegyünk egy kijelölt ponton. Ezzel az ütközővel és a vonalzón lévő skálával ez gyorsan beállítható.

A szorító pofák mérete nővelhető, amivel az anyagra ható szorítóerő jobban elosztható, a felületen és csökkentehtő a benyomódás a munkaanyagon.

A sínre egy műanyag kiegészítővel a derékszögű vágásokat, vagy berajzolásokat készíthetünk.

Egy másik hasznos kiegészítő az alapanyagrögzítő, amelyet állványos fúrógépeken is tudunk alkalmazni. Ez ütközökből és csavaros anyagrögzítőkből áll.

A széles tartozékprogram minden eleme egyszerűen, gyorsan csatlakoztatható a vezetővonalzókhoz a vonalzó felhasználási körének kiterjesztése céljából. Sok lehetőség rejlik a ProGrip rendszerben. Idehaza a Kentech Kft. a forgalmazó, külföldről a www.fine-tools.com- ról rendelhetünk.

 

Forrás:
fine-tools.com
kentech.hu


Tetszett a cikk?