Häfele AluSplash®. Az új konyhai hátfalmegoldás

Konyhabútorok készítésénél folyamatos vita, hogy milyen hátfalmegoldásokat alkalmazzunk az alsó és a felső elemek között. Valaki a kerámiaburkolatot preferálja, valaki az üveghátfalakat, és sorolhatnánk a különböző filozófiákat.

Eddig nem sok olyan alternatíva volt, amit könnyen, gyorsan, nagy pontossággal lehetett felszerelni. Főleg nem úgy, hogy a hátfal szögben is hajlítható legyen, ezáltal akár gépészeti elemek (csövek, vezetékek, stb.) is kikerülhetővé, eltakarhatóvá váljanak.

Az AluSplash® egy 4 mm vastag, három rétegből álló kompozit anyag. A középső mag ásványi alapú, mely két oldalról alumíniumra felvitt,fröccsenő vízzel, hővel szemben ellenálló felületből áll. A két oldal két különböző színű.

A divatos színek felülete nyolc féle fényes vagy nyolc féle matt lehet. A színes változatok mellett szálhúzott inox is elérhető.

Megmunkálása faipari gépekkel kivitelezhető. Ha szögben kellene meghajtanunk (akár 1800-ban is), akkor a nem látható oldalon, egy 900-os V horonymaróval kell egy marást végeznünk. Ebben az esetben 900-ig konkáv szögbe hajtható. A hajtogatást akár ötször is elvégezhetjük oda- vissza, mielőtt a fedőréteg „elfárad” és eltörik.

A hajlíthatóság lehetővé teszi a belső és külső sarkok megszakítás nélküli lekövetését. Ezzel egyszersmind az élek zárása is feleslegessé válik, ahogy a szigetelőanyagok használatát is mellőzhetjük.

A fali csatlakozók, fali csaptelepek helyének a kivágása is megoldható könnyedén. Fúrószerszámmal, marógéppel vagy szúrófűrésszel egyszerűen elvégezhetjük ezeknek a furatoknak a kialakítását.

A hátfal rögzítése is egyszerű. Kétoldali ragasztót kell felhelyezni a fal felőli oldalra, majd megfelelő szilikon, vagy építési ragasztóval csíkokat felvinni a felületre.

A kétoldali ragasztóra a felhordott szilikon kikeményedéséig van szükség, amolyan ideiglenes rögzítés gyanánt.

Az AluSplash® 3050x610 milliméter nagyságú táblában szerezhető be. Ha bármelyik méret kevésnek bizonyulna, gyári kiegészítővel toldható. Sőt, akár többszínű burkolat is készíthető. A toldást egy alumínium csíkra felvitt ragasztó teszi lehetővé. Az így létrejött kötés rendkívül erős és nehezen bontható.

Az AluSplash® megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását, ezért higiénikus, könnyen tisztítható és gyorsan karbantartható. A fényes AluSplash panelek tisztításához és védelméhez a Vuplex® Spray szintén alkalmas. Védi a lemez felületét a zsírfröccsenéstől és a szennyeződésektől, valamint antisztatikus bevonata miatt taszítja a port. Így elegendő csak nedves ruhával tisztítani.

Az AluSplash® könnyen kezelhető, könnyű, kis mélységet igénylő új konyhai hátfalmegoldás, több eddigi anyag előnyös tulajdonságát egyesíti. Érdemes kipróbálni, használni. Rengeteg kombinációs lehetőséget hordoz magában, melyeket az adott feladathoz illeszthetünk.

 

Forrás:
haefele.de


Tetszett a cikk?