DOTLESS led szalagok

Sok megrendelő panaszkodik, hogy a beépített LED világítás pontokként tükröződik a munkalapon. Ennek azaz oka, hogy az SMD LED-ek bizonyos szalagoknál távol esnek egymástól. A problémára az egyik megoldás, hogy opál takarószalagot helyezünk a LED szalag tartó profilba. Ez azonban kicsit visszafogja a fényerősséget, illetve akár jobban szórhatja is a fényt. 

Ezért fejlesztették kis a DOTLESS, pöttymentes LED szalagokat. Különlegessége abban rejlik, hogy SMD chip helyett ezúttal COB, azaz a Chip OnGlass technológiát alkalmazva készül a LED szalag. Ennek köszönhetően a LED-ek igazán sűrűn helyezkednek el, 378 LED/m-es sűrűségükkel gyakorlatilag egy folyamatos fénycsíkot adnak ki. Van ettől eltérő LED-sűrűségű változat is, gyártója válogatja. Cikkünk alapját a LEDISSIMO termékei adták.

Előnye ennek a megoldásnak, hogy így magas fényerejű fővilágítás is megvalósítható. A fényerő mellett a színvisszaadása is magas (CRI>90), így igazán hűen tükrözi a megvilágított tárgyak színét. A régebbi LED szalagok CRI értéke 80 körüli volt.

A 8 mm széles szalag, kisebb magasságú LED-profilba is beépíthető. Figyelni kell, hogy a betápláláshoz 24 V-os feszültséget igényel. Léteznek 12 V-os szalagok is. A vágási pontokat 5 m-ként találjuk.

 

Forrás:
ledvonal.hu
ledhullam.hu


Tetszett a cikk?